Volledig scherm
Het team van Rijnstate dat in Velp klaarstaat om veneuze zorg te bieden. © Rijnstate

Rijnstate bundelt kennis en kunde op gebied van aderen

VELP - Ziekenhuis Rijnstate opent op zijn locatie in Velp een multidisciplinaire kliniek voor veneuze zorg. Patiënten kunnen er terecht voor alle aandoeningen die het gevolg zijn van een verstoring in de doorbloeding van de aderen. 

De kliniek is hiermee de eerste in Nederland die het volledige palet van veneuze zorg - vene is een ander woord voor ader - aanbiedt. Door samenwerking van alle relevante specialisten is een combinatie van behandeltechnieken mogelijk. 

Korte wachttijden

De wachttijden voor behandelingen zullen kort zijn, belooft Rijnstate. Voorbeelden van behandelingen zijn het inspuiten van spataderen (scleroseren), het operatief verwijderen van spataderen (Müller-behandeling), de endoveneuze behandeling van spataderen (EVT) en de wondbehandeling van het open been (ulcus cruris venosum). Alle behandelingen vinden plaats in Velp. Alleen voor operaties met betrekking tot het posttrombotisch syndroom moet, in verband met de benodigde faciliteiten, worden uitgeweken naar Rijnstate Arnhem.

Combinatie van technieken

Alle betrokken specialisten, onder wie de vaatchirurg, de dermatoloog, de internist en de interventieradioloog, werken in Velp nauw samen. Dat betekent dat zij gezamenlijk bekijken welke behandeling het beste is voor de patiënt. Welke specialisten betrokken zijn bij de behandeling hangt af van het type aandoening. Een combinatie van technieken in hetzelfde been is ook mogelijk.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem