Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Roemeen steekt vriend neer tijdens ruzie over werkkastje, hij is nu naar huis gevlucht

VELP – Ze waren bevriend en deelden een kamer in een migrantenhotel in Velp. Terwijl ze wodka dronken kregen ze ruzie over het delen van een kastje op het werk in een slachthuis. De ene stak daarop de ander in zijn buik.

Tegen een 42-jarige Roemeniër is gisteren twintig maanden cel geëist voor poging tot doodslag op die dag in juni. Hij heeft drie maanden in voorlopige hechtenis gezeten en toen hij in september werd geschorst is hij gauw teruggegaan naar Roemenië. ,,Hij is geschrokken van de hechtenis en durft niet meer te verschijnen’’, verklaarde zijn raadsman de afwezigheid van de verdachte op de zitting.

Quote

Hij is geschrok­ken van de hechtenis en durft niet meer te verschij­nen.

Raadsman van de verdachte

Per ongeluk met het mes gestoken

Volgens de advocaat is er geen sprake van opzet en moet er vrijspraak komen. De verdachte vertelde bij de politie dat hij die dag een mes in zijn hand had om de simkaart uit zijn mobiel te peuteren. Ze kregen ruzie, zijn kamergenoot pakte hem bij zijn schouders en het mes kwam per ongeluk in diens buik terecht.

Het slachtoffer zegt echter in zijn aangifte dat de verdachte tijdens de ruzie een mes pakte en stak. Hij had hem niet aangeraakt, zei hij. De officier van justitie gelooft het slachtoffer. Maar ook al klopt het verhaal van de verdachte, dan nog vindt zij dat sprake is van poging tot doodslag. “Als je ruzie hebt en onder invloed bent van heel veel drank en dan zo dicht bij elkaar staat in een kleine kamer met een mes op borsthoogte, dan aanvaard je de kans dat je iemand ernstig verwond. Het had veel slechter kunnen aflopen.”

Uitspraak: over twee weken.

In samenwerking met indebuurt Arnhem