Margreet Meijer heeft door een nier van haar man Ronald het leven teruggekregen.
Volledig scherm
PREMIUM
Margreet Meijer heeft door een nier van haar man Ronald het leven teruggekregen. © Erik van 't Hullenaar

Ronald gaf een nier aan zijn vrouw Margreet

DE STEEG - Margreet en Ronald Meijer uit De Steeg lopen op deze zaterdagavond mee met de Rode Loper, de wandeltocht van de Nierstichting door de Amersfoortse binnenstad. Zij met een nier van hem in zich.

Het was een beslissing die Ronald Meijer niet veel moeite heeft gekost: zijn nier afstaan aan zijn vrouw Margreet. ,,Zij was door haar slechte nierfunctie steeds doodmoe en ik bleek kwaliteitsniertjes te hebben. Het besluit was heel gauw genomen.”

Ronald (57) en Margreet (58) lopen op deze zaterdag mee met de Rode Loper, de wandeling voor nierpatiënten en hun naasten. Het zal zijn alsof ze als sterren lopen over de rode loper van hun eigen romantische film, waarin zij van hem het leven terugkreeg. Want op 8 mei 2018, de dag van hun beider operatie, functioneerden de nieren van Margreet nog maar voor 9 procent. Ze kon haast niets meer en zat de hele dag Netflix te kijken.

Quote

Ik wist al vanaf mijn twintigste dat mijn nieren niet goed functione­ren en dat ze achteruit zouden gaan

Margreet Meijer
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem