Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Paul Rapp

Slachtoffer Nijmeegs loverboysnetwerk bedreigd om aangifte

Een van de slachtoffers in een groot Nijmeegs loverboysnetwerk is volgens de politie bedreigd door familie van een verdachte. Een broer van de vermeende loverboy zou het meisje hebben willen dwingen haar aangifte in te trekken.

Dat bleek vandaag tijdens een voorlopige rechtszitting. Het bedreigde meisje is één van de vier jonge vrouwen die aangifte heeft gedaan tegen 23-jarige Gavier M. Hij blijft vastzitten op verdenking van mensenhandel, zo besloot de rechtbank. Medeverdachte d'Angelo S. moet eveneens zijn strafproces voorlopig in de gevangenis afwachten.

De in Druten geboren M. en Nijmegenaar S. behoren volgens het openbaar ministerie (OM) tot een groot Nijmeegs netwerk van loverboys dat ongeveer tien meisjes financieel en seksueel zou hebben uitgebuit. Jeugdzorginstelling de Heldringstichting in Zetten zou daarbij als populaire visvijver hebben gediend.

De slachtoffers werden tot seks gedwongen. Tevens moesten zij hun pinpas en de code voor hun DigiD afstaan en dure telefoonabonnementen afsluiten. Er zouden seksfilmpjes worden verspreid als de vrouwen niet wilden meewerken. M. zou een vuurwapen in zijn bezit hebben.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem