Rianda Krol van Moviera. ,,Heel veel vrouwen vluchten overhaast weg en staan hier soms echt met niks. Ze hebben zelfs geen extra kleding of ondergoed mee. Of alleen een plastic zakje met wat fotoboeken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Rianda Krol van Moviera. ,,Heel veel vrouwen vluchten overhaast weg en staan hier soms echt met niks. Ze hebben zelfs geen extra kleding of ondergoed mee. Of alleen een plastic zakje met wat fotoboeken.” © Rolf Hensel

Slachtoffers huiselijk geweld leven in Arnhem bewust middenin woonwijk: ‘Term blijf-van-mijn-lijfhuis is iets van 40 jaar geleden’

ARNHEM/ OOSTERBEEK - De enige Gelderse crisisopvang voor vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld opent snel in Arnhem-Zuid. Niet ietwat verscholen aan de rand van een bos, zoals bij de oude vestiging in Oosterbeek, maar middenin de wijk Elderveld. ,,De taboesfeer moet er af.”

0 reacties

  1. Keuze voor één projectontwikkelaar zorgt in Oosterbeek voor argwaan en vooral vertraging
    PREMIUM

    Keuze voor één projectont­wik­ke­laar zorgt in Oosterbeek voor argwaan en vooral vertraging

    Het gemeentebestuur van Renkum had zo veel haast met nieuwbouw op het terrein van Moviera in Oosterbeek dat ze met de eerste projectontwikkelaar die zich meldde in zee is gegaan. Andere kregen geen kans. Maar tijdsbesparing levert het niet op. Integendeel. De omwonenden hebben toegezegd door te vechten tot de hoogste rechter met jarenlange vertraging van het bouwproject als gevolg.

In samenwerking met indebuurt Arnhem