Volledig scherm
Ronnie Brouwer, sommelier van De Kromme Dissel. © Eigen foto

Sommelier De Kromme Dissel is Wijnmeester

HEELSUM - Ronnie Brouwer, restaurantmanager en sommelier bij sterrenrestaurant De Kromme Dissel in Heelsum, mag zich sinds deze week  Wijnmeester noemen. Hij heeft de afgenomen meesterproef goed doorstaan. ,,Daar hebben we wel een glas champagne op gedronken’’, aldus de trotse Brouwer.

Om deze titel te bemachtigen moet je naast veel kennis en ervaring op het gebied van wijn, ook een meesterproef doorlopen. Juryleden liepen een dag lang mee met Brouwer om zijn meesterschap in de praktijk te kunnen beoordelen op meer dan 100 punten. Dit deden ze door de lunch, het diner en een masterclass Wijn, verzorgd door Brouwer, bij te wonen en te beoordelen.

‘Ronnie is een Wijnmeester met een duidelijke visie die in zijn Masterclass met het thema Nederland-Duitsland perfect tot uiting kwam. De keuze voor de verschillende wijnen, de ‘risico’s’ die hij hierin durft te nemen, tonen aan wat een professional en vakman hij is’, aldus de jury. 

Trots

Brouwer is al jaren werkzaam in de top van de Nederlandse horeca en was klaar voor de meesterproef en bijbehorende titel. ‘Trots ben ik op ons vak. De titel SVH Wijnmeester ga ik vooral gebruiken om collega’s te enthousiasmeren voor kwaliteit in gastvrijheid. Na eerder behaalde diploma’s is het prachtig mijn carrière te bekronen met het hoogst haalbare op ons vakgebied: een Meestertitel.’

De commissie was onder de indruk van de combinatie die Brouwer maakte met de Cava ‘Blanca Cusiné, Parés Baltà’ (2011) met de gebakken coquille met gebrande zeebaars, crème van amandelen, venkel, dressing van yuzu en beurre blanc saus.

Nederland heeft op dit moment 286 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem