Volledig scherm
Hier zit de Rigtergroep in Arnhem. © Gerard Burgers

SP Arnhem wil weten hoe het met frauduleuze Rigtergroep zit

ARNHEM - De Rigtergroep is in Nijmegen wegens vermeende fraude met persoonsgebonden budgetten onlangs in opspraak gekomen, maar hoe is de situatie in de Arnhemse vestigingen van deze zorginstelling?

Dat willen de SP-raadsleden Paulien Lunter en Paul Kusters graag weten van het Arnhems college van burgemeester en wethouders. Ze hebben hierover gisteren een reeks schriftelijke vragen gesteld. De SP'ers constateren dat de gemeente Nijmegen juli jongstleden aangifte heeft gedaan tegen de Rigtergroep, en vragen zich af of Arnhem naar aanleiding van deze kwestie contact heeft opgenomen met het Nijmeegs college van B en W. En zo ja, wat het dan heeft opgeleverd.

De SP'ers: Heeft Arnhem inmiddels onderzoek verricht naar de Rigtergroep, of is ze dat plan? Zo niet, waarom niet?

Richterzorg, de Arnhemse tak van de Richtergroep, heeft ongeveer 35 cliënten. De zorginstelling heeft vestigingen aan de Bosweg en Thomas à Kempislaan (voormalige kazerne van Koninklijke Marechaussee). Ze biedt zorgverlening aan mensen met psychiatrische problemen.

Problemen

De Rigtergroep in Nijmegen kampt momenteel met grote problemen, onder andere door een leegloop van medewerkers. Directeur Monique Neuféglise van de Rigtergroep vreest zelfs voor het voortbestaan van de zorginstelling. Tegenover deze krant heeft ze wel verklaard dat een eventueel faillissement van de Rigtergroep in Nijmegen geen gevolgen zal hebben voor de Arnhemse vestigingen. Die zijn volgens haar ondergebracht in een stichting met andere bestuurders.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem