Volledig scherm
Luke van Gelder, eigenaar van SPAR City Arnhem, bij de hippe broodjescorner die past bij SPAR nieuwe stijl. © Rolf Hensel

SPAR City Arnhem wijkt uit voor AH in stadshart
met nieuwe formule op de kop van Koningstraat

ARNHEM '- Supermarkt SPAR City Arnhem verhuist van de Kleine Oord naar de kop van de Koningstraat tegenover het stadhuis, in de ruimte waar tot maart van dit jaar horecagelegenheid Jamie Olivers Pizzeria gevestigd was.

Het wordt een SPAR met een moderne hippe formule zoals deze overal in den lande in opmars is, met nadruk op veel lekkers voor ‘on the move’ en dagelijkse boodschappen. ,,We openen waarschijnlijk medio 2020", zegt eigenaar Luke van Gelder van SPAR City Arnhem. ,,Het is een mooie zichtlocatie op een hoek met een brede pui. Het gaat een mooie winkel worden.”

Een combinatie van ‘plussen en minnen’ tussen de oude en de nieuwe plek en de sterke concurrentie van de nieuwe vestiging van Albert Heijn bij Rozet dicht bij de Kleine Oord heeft de aanzet gegeven tot de verhuizing. ,,De komst van Albert Heijn is niet de hoofdreden”, benadrukt Van Gelder. ,,De verhuizing past bij de strategie van SPAR om overal in steden nieuwe gemakswinkels neer te zetten, die duidelijk verschillen van de traditionele supermarkt.”

Modernisering

De vestiging aan de Kleine Oord is in 2018 nog gemoderniseerd om de klanten in het centrum beter van dienst te zijn. Blikvangers vormen een uitnodigende corner vol verse broodjes en sappen en een koffietafel vol dagbladen. Dit alles met gratis Wifi en een oplaadstation voor de smartphone. De stadssuper van nu richt zich op een gemêleerde groep van jong en oud, studenten, scholieren, toeristen, mensen die in het stadshart werken en wonen. Geregeld werken klanten even aan tafel met hun laptop.

Tot dan toe bediende SPAR City Arnhem als enige de zuidelijke binnenstad, waar steeds meer mensen komen te wonen. Trekkers als cultureel centrum Rozet, het daartegenover gelegen hotel en bezoekers van de winkelstraten in de omgeving van de Eusebiuskerk wisten de super altijd goed te vinden.

Concurrentie en herpositionering

Albert Heijn streek echter in de zomer 2018 pal voor Rozet neer. ,,Dat heeft geen positief effect op ons gehad”, erkent Van Gelder. Het was na verloop van tijd aanzet tot het opmaken van de balans en nader overleg met de verhuurder. ,,Een winkel zoals we die nu aan de Kleine Oord hebben, zou SPAR  nu niet meer zo openen”, constateert Van Gelder. ,,Dit type complete supermarkt is bij Spar verleden tijd. We spelen in op de veranderde markt, met een nieuwe formule. De huidige winkel combineert het oude en het nieuwe. Tot een half jaar geleden wilden we nog echt op deze plek doorgaan in aangepaste vorm. Maar de balans opmakend viel de keuze uiteindelijk op verhuizen. De Koningstraat is voor ons de beste keus voor de toekomst.”

Stadshart met zes supermarkten

Het stadshart van Arnhem kent zes supermarkten: AH Rozet en AH Velperbuitensingel, Plus Musiskwartier aan de Roggestraat, EKO Plaza aan de Looierstraat, SPAR Arnhem Centraal en SPAR City Arnhem. 

SPAR is een van de grootste foodretailers in de wereld, met circa 13.000 winkels in 48 landen. Nederland telt ruim 370 zelfstandige zelfstandige SPAR winkels. Er zijn vijf verschillende formules met een afgestemd pakket aan levensmiddelen, verse producten en diensten: SPAR buurt voor dorpen en wijken, SPAR City voor de stadscentra,  SPAR University voor studenten op de campus, SPAR Enjoy  op vakantieparken  en SPAR express op  tankstations.

In samenwerking met indebuurt Arnhem