Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Speciale controle op gele vaccinatieboekje om fraude te voorkomen: GGD-personeel checkt je gegevens

Om fraude met het gele vaccinatieboekje zo veel mogelijk te voorkomen, voeren medewerkers van Gelderse GGD’s controles uit. De persoonlijke gegevens van iemand die een stempel in het boekje wil, worden dubbel gecheckt. Wie nog geen naam heeft ingevuld, krijgt de vraag dat ter plekke te doen.

5 reacties

 • Melanie de Vries

  2 maanden geleden
  Ik ben in Amsterdam noord gevaccineerd maar voor het gele boekje moest ik helemaal naar de RAI. Ik gaf mijn gele boekje icm met mijn ID en vaccinatiebewijs af. Het soort vaccin, batchnummers en datums werden er ingeschreven en voorzien van 2 stempels. Vreemd genoeg kreeg ik te horen dat ik zelf later maar mijn persoonlijke gegevens moest invullen. Ik had toch echt wel verwacht dat hun dit zouden doen of dat ik dit dan ter plekke zou moeten doen maar nee hoor.... Raar!
 • Melanie de Vries

  2 maanden geleden
  Ik ben in Amsterdam noord gevaccineerd maar om mijn vaccinatieboekje te voorzien van de vaccinaties moest ik helemaal naar de RAI. Ik had het gele boekje voor € 8,70 online besteld en bij de RAI waren deze voor €5,00 te koop terwijl de GGD mij telefonisch had verteld dat je ze alleen online kon bestellen. Verzendkosten € 3,70? Een gewicht van 22 gram bedraagt € 1,92 aan portokosten dus € 1,78 te veel betaalt. Waarom die verkeerde informatie?
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Bij mijn man heeft de GGD bij de 1e vaccinatie een sticker van een andere vaccinatie en batchnummer gebruikt in het gele boekje. Men kwam daar achter bij de 2e vaccinatie. De juiste informatie stond wel in de computer bij de GGD, resultaat? De gegevens in het gele boekje zijn handmatig aangepast maar dit komt voor een leek niet geloofwaardig over.  Y. Doppegieter
 • Richard Muller

  2 maanden geleden
  Ik heb een totaal andere ervaring T.Wijnenberg. bij de GGD vaccinatie locatie in Schiedam werd niet alleen mijn legitimatie gecontroleerd tegen het gele boekje. Ook werd alles zeer nauwkeurig ingevuld en zelfs door een 2e medewerker gecontroleerd. Bij allebij de vaccinaties. Dus het ligt zeer zeker welke GGD en waar. Toch vreemd dat het niet landelijk overal hetzelfde is. Dat zou je toch wel verwachten van dit soort instellingen.
 • T. Weijenberg

  2 maanden geleden
  Na gevaccineerd te zijn heeft de GGD mijn gele boekje ingevuld. Een krabbel en een stempel die iedereen met stempelkussenspel of een aardappel kan namaken. En alles in de verkeerde kolom van het boekje. Niks geen stickertje van het gebruikte medicijn. Dus advies aan de GGD: verbeter je eigen proces eerst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem