Volledig scherm
PREMIUM
Tina van Leeuwen. © Gerard Burgers

'Sportheld' Tina (68) uit Velp laat zien dat je nooit te oud bent om te sporten

VELP  - ‘Sportheld’ Tina van Leeuwen (68) weet van geen ophouden. Volgend jaar de marathon. En voor haar 80ste heeft ze ook al een sportieve uitdaging bedacht.

‘Bescheiden trots’. Zo omschrijft Velpse Tina van Leeuwen het gevoel dat haar nieuwe status bij haar teweegbrengt. Die status is ‘Sportheld van het seizoen’ in de gemeente Rheden. 

Vorige week donderdag werd haar de bijbehorende plaquette overhandigd door wethouder Marc Budel. ,,Ik wist dat er iets zou gebeuren, want ik moest een half uur eerder op de training verschijnen. Maar wat het precies was, wist ik niet.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat als je ‘anders’ bent dan anderen op de middelbare school? Dit initiatief helpt op het Dorenweerd College
    PREMIUM

    Wat als je ‘anders’ bent dan anderen op de middelbare school? Dit initiatief helpt op het Dorenweerd College

    DOORWERTH - Op het Dorenweerd College in Doorwerth zat twee jaar geleden slechts één leerling die uitkwam voor zijn homoseksualiteit. ,,Wat jammer dat ik de enige ben”, zei hij tegen docent Elmar Noteboom. ,,Ik kan er met niemand over praten.” Noteboom, zelf homoseksueel, werd geraakt door de woorden van zijn leerling. Hij richtte op Paarse Vrijdag, vandaag precies één jaar geleden, de groep InDifferent op.

In samenwerking met indebuurt Arnhem