Volledig scherm
Gerdie Egberts, een van de vrijwilligers van Stadslandbouw Mooieweg in Arnhem-Zuid, temidden van de planten. © Marc Pluim

Stadslandbouw Mooieweg in Arnhem-Zuid heeft een topjaar

ARNHEM - De Stadslandbouw Mooieweg in Arnhem-Zuid draait een topjaar. Dankzij intensieve verzorging van groenten en fruit is de oogst rijk. De zelfoogst-dagen lopen storm.

,,Het grootste deel van de opbrengst gaat naar Voedselbank, maar er staat nog genoeg op het land voor de eigen vrijwilligers'', meldt Gytha van der Veer van Stadslandbouw Mooieweg. ,,We houden de zelfoogstdagen als service voor de buurt, omdat we vaak de vraag krijgen of onze groenten te koop zijn."

Dat levert bovendien extra inkomsten op. ,,Die gebruiken we om kosten voor zaaigoed en onderhoud van onze keet te betalen." Tijdens de laatste zelfoogstzaterdag oogsten veel gezinnen met hun kinderen verse boontjes, courgettes en de laatste aardbeien.

Mijmering

De volgende zelfoogst-zaterdagen zijn 11 en 25 augustus en 8 en 22 september van 11.00 tot 13.00 uur. Ook de naastgelegen tuinderij de Mijmering biedt op die momenten verse groenten voor de verkoop aan.

De organisatie zoekt nog een vrijwilliger die tijdens de komende vier zaterdagen in augustus en september bij de verkoop kan assisteren.

Informatie over de oogstdagen op slbmooieweg@gmail.com

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem