Volledig scherm
Een bezoeker maakt op grote hoogte een foto van Arnhem. Zichtbaar zijn Rozet, de Jansbeek en de stationstorens. Foto: Rolf Hensel. © Rolf Hensel

Steigers Arnhemse Eusebiuskerk zakken volgende week weer 35 meter

ARNHEM - Na het betreden van de steigers om de toren van de Arnhemse Eusebiuskerk genieten de bezoekers op zaterdag van het uitzicht op de stad en de Disneyfiguren, die op een hoogte van 70 meter zijn aangebracht. 

Dat gebeurt tijdens een rondleiding die zich deels op grote hoogte afspeelt. Maar veel geïnteresseerden laten zich daar deze frisse zaterdagochtend en middag niet door afschrikken. Enkele tientallen mensen laten ze zich niet de kans ontnemen het glazen balkon van de buitenkant aan te raken. 

Zaterdag

De Eusebiuskerk biedt die gelegenheid volgende week ook nog twee en mogelijk drie keren, afhankelijk van de belangstelling voor de rondleidingen. Zaterdag zijn er in elk geval nog twee rondleidingen om 11.00 uur en 13.00 uur.  Mogelijk nog een derde om 15.00 uur. 

Daarna zakken de resterende steigers van een hoogte van 61 meter naar ongeveer 26 meter. ,,Dan valt er ook nog genoeg te zien hoor", zegt Gerda Mulder van de Eusebiuskerk.

Volledig scherm
Bezoekers bekijken het steigerwerk van dichtbij. Foto: Rolf Hensel. © Rolf Hensel
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem