Volledig scherm
Stichting Leergeld Arnhem geeft geregeld fietsen weg aan kinderen die er om zitten te springen. © Marc Pluim

Stichting Leergeld Arnhem krijgt steun van ‘vriendenclub’

ARNHEM - Vrienden van Leergeld Arnhem Renkum Rheden. Zo heet de vers opgerichte vriendenclub die de Stichting Leergeld Arnhem de komende jaren gaat helpen met haar steun aan kinderen die in de knel zitten.

De Stichting Leergeld biedt hulp in praktische zin en is altijd direct gericht op het kind. De stichting zorgt voor tweedehands fietsen en tweedehands laptops en maakt het mogelijk dat kinderen die samen met hun families op of onder de armoedegrens leven toch lid kunnen worden van een sportclub of mee kunnen met een schoolexcursie.

Het aantal kinderen dat Leergeld in de regio Arnhem helpt, groeit sterk, zegt voorzitter Dick van der Meer. ,,Vorig jaar steunden we 2.820 kinderen in armoede. Dat waren er ruim 600 meer dan in 2017. En dit jaar groeien we door naar meer dan 3.000 kinderen.” 

Op zoek naar extra vrijwilligers

De vriendenclub beoogt Stichting Leergeld de komende jaren te ondersteunen bij het meer en beter bereiken van kinderen in de regio Arnhem-Renkum-Rheden en het versterken van de Leergeld-organisatie. Omdat steeds meer gezinnen met onvoldoende inkomen een beroep doen op Leergeld en daarnaast de overheid en andere organisaties Leergeld opzoeken om mee samen te werken, neemt het werk fors toe. Stichting Leergeld komt geregeld handen te kort en is om die reden dan ook naarstig op zoek naar extra vrijwilligers. 

Eén van de Arnhemse bedrijven die direct lid zijn geworden van de vriendenclub, is advocatenkantoor Boeve Familierecht en Mediation. Anne Dien Oosterhuis-Boeve van dit kantoor: ,,Ik word vriend omdat Leergeld achter de schermen heel directe hulp geeft aan kinderen in gezinnen onder de armoedegrens. Door de vriendenclub kan ik structureel betrokken zijn en van binnenuit ‘voelen’ wat Leergeld doet.”

Iedereen kan lid worden van de vriendenclub

Bedrijven, verenigingen, organisaties en particulieren kunnen lid worden van de vriendenclub. Ze worden dan op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen van Leergeld en worden in bijeenkomsten geregeld bijgepraat.

Wie vriend wil worden, doet dat voor minimaal drie jaar. De bijdrage voor particulieren is minimaal 150 euro per jaar. Dat is feitelijk de steun voor één kind. Bedrijven, organisaties en verenigingen betalen 500 euro per jaar.

Meer info: vriendenvanleergeldarnhem.nl

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem