Volledig scherm
© ANP

'Stoer aankijken' leidt tot zware mishandeling in Arnhem

ARNHEM - Op het Croydonplein in Arnhem heeft vrijdagavond een zware mishandeling plaatsgevonden nadat de slachtoffers daarvoor stoer zouden hebben gekeken naar twee jongens, meldt de politie maandag op Facebook.

De twee slachtoffers stonden bij de ingang van een flat aan het Croydonplein toen ze ineens werden aangesproken door twee jongens. Één van de personen voor de flat werd bij zijn keel gepakt en tegen de muur gedrukt. Hij kreeg een aantal knietjes in zijn buik. Het tweetal ging er daarna vandoor.

Na ongeveer tien minuten in de flat te hebben gezeten, dachten de slachtoffers dat ze wel rustig naar huis konden. Eenmaal buiten werden ze alleen al snel weer aangesproken. Een groep van ongeveer zes jongens rende op hen af. Daarbij hoorden ook de twee jongens die zich tien minuten eerder al misdroegen. 

De slachtoffers probeerden snel weg te komen op de fiets. Eén van hen lukte dat. De ander werd op de kruising van de Kronenburgsingel en de Schepen van Ommerenstraat in Arnhem van zijn fiets getrokken. Toen hij op de grond lag, werd hij meerdere keren geschopt en geslagen.

Daders nog niet gepakt

De politie heeft de daders nog niet kunnen pakken. Het zou gaan om een negroïde jongen met kort krullend haar, een slank tot normaal postuur, donkere kleding, een lengte van ongeveer 1.70 meter en een jongen van Turkse of Marokkaanse afkomst. Hij droeg een grijs trainingspak van Nike, had een gezet postuur, was tussen de 1.65 en 1.70 meter en ongeveer zeventien jaar oud. 

Mensen met meer informatie over de mishandeling kunnen zich bij de politie melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal
    PREMIUM

    Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal

    VELP/ROZENDAAL - ‘Muziekfestival in 30 huiskamers’, lonkt de kop op de voorpagina van de festivalkrant. Het getal van 30 klopt. Maar het zijn niet alleen huiskamers waarin op zondagmiddag 27 oktober in Velp en Rozendaal wordt gemusiceerd in het kader van Muziek aan Huis. Op de lijst van locaties waar de solisten, duo’s en grotere ensembles optreden, staan ook een koeienstal en Kasteel Rosendael. Daarnaast bieden enkele woon-zorginstellingen een podium.

In samenwerking met indebuurt Arnhem