Volledig scherm
Zo gaat het Kruisgebouw van het voormalige ING-kantorencomplex aan de Velperweg in Arnhem er in de nabije toekomst uitzien. De woonlocatie is inmiddels omgedoopt in High Park. © Borghese Real Estate

Stormloop op appartementen in voormalige kantoorkolos in Arnhem

ARNHEM - Overweldigend. Zo noemen de makelaars de animo voor de koopappartementen in High Park, zoals het hoofdgebouw van het voormalige ING-kantorencomplex aan de Velperweg in Arnhem heet sinds projectontwikkelaar Borghese Real Estate er zijn tanden in heeft gezet. 

Zaterdag 22 juni ging de verkoop van de 78 koopappartementen van start. Vijf dagen later waren al meer dan honderd inschrijvingen binnen.

De koopappartementen zijn verspreid over de bovenste vijf verdiepingen van het in totaal vijftien etages tellende gebouw, dat in 1968 door de Postcheque en Girodienst in gebruik werd genomen.

 De prijzen variëren van 199.000 euro voor een zogeheten City Appartement tot 1,2 miljoen euro voor het mooiste en grootste penthouse - met riante daktuin - bovenin de zuidvleugel. 

Quote

Ik denk oprecht dat we iets heel bijzonders hebben te bieden.

Maikel Withaar, Borghese Real Estate

Balkons gemonteerd

Volledig scherm
Beeld van een interieur van een van de 78 koopappartementen in High Park. © Borghese Real Estate

Naast de 78 koopappartementen worden in het oude ING-hoofdgebouw ook 203 huurappartementen gerealiseerd. Deze huurwoningen zijn aangekocht door Syntrus Achmea Real Estate & Finance namens BPL Pensioen.

Belangstelling daarvoor kan vanaf volgend jaar kenbaar worden gemaakt. De planning is dat alle 281 appartementen eind volgend jaar kunnen worden betrokken. 

Op dit moment zijn de sloopwerkzaamheden nagenoeg afgerond en is de opbouw alweer begonnen met het aanbrengen van de nieuwe gevelbekleding. Na de bouwvak worden ook de balkons aan het imposante gebouw gemonteerd en de appartementen gerealiseerd.

Vrije inloop voor belangstellenden

Volledig scherm
Zo kan het er straks uit gaan zien in een van de koopappartementen van High Park. © Borghese Real Estate

Vertegenwoordigers van de verkopende makelaars Strijbosch Thunnissen en Zigt Makelaars zijn vandaag op de bouwlocatie aan de Velperweg aanwezig om tijdens een vrije inloop (van 17.00 tot 21.00 uur) tekst en uitleg te geven aan belangstellenden. 

De inschrijving sluit maandag 1 juli om 12.00 uur. Volgens Maarten Muller van Strijbosch Thunnissen heeft degene die zich vlak voor de deadline meldt evenveel kans als degene die er zaterdag als de kippen bij was.

,,Samen met de ontwikkelaar proberen we een ideale match te maken. Waarbij we zoveel mogelijk appartementen hopen toe te wijzen aan de eerste voorkeur.”

Maikel Withaar van Borghese is niet verbaasd door de enorme animo. ,,Ik denk oprecht dat we iets heel bijzonders hebben te bieden. Ook de mensen die voor de goedkoopste appartementen gaan, zullen door het waanzinnige uitzicht het penthouse-gevoel gaan ervaren.”

‘Wat gaaf dat dit behouden is gebleven’

Volledig scherm
Beeld van een interieur. © Borghese Real Estate

Dat laatste wordt beaamd door makelaar Muller. ,,Het uitzicht is fenomenaal. Dat vind je nergens anders. Maar mensen worden ook enthousiast van de hoge plafonds en de industriële look.’’

,,Het mooie van High Park vind ik vooral dat de stemming in de stad volledig is omgeslagen. Van ‘het wordt nooit wat met die betonnen bak’ tot ‘wat gaaf dat dit behouden is gebleven’. In mijn ogen kan High Park een icoon van Arnhem worden.”

Als de transitie van het zogeheten Kruisgebouw eind volgend jaar is voltooid, beraadt ontwikkelaar Borghese zich op de vervolgstappen. In het Oost-gebouw komen mogelijk studio’s voor ‘young professionals’.

En op de plek van het gesloopte West-gebouw verrijst te zijner tijd wellicht een nieuw wooncomplex. Verder wordt de omgeving stevig aangepakt, met veel aandacht voor groen.

Volledig scherm
De duurste penthouses kennen riante daktuinen. © Borghese Real Estate
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem