Teus Eenkhoorn nieuwe directeur Openluchtmuseum

ARNHEM - Teus Eenkhoorn wordt de opvolger van Willem Bijleveld als directeur van het Nederlands Openlucht Museum in Arnhem. Dat heeft het museum maandagochtend bekend gemaakt. 

Eenkhoorn, op dit moment directeur van de Reinwardt Academie, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, begint in Arnhem op 1 juni, als zijn voorganger de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. 

De nieuwe directeur moet de bezoekersgroei van het Nederlands Openlucht Museum een vervolg geven. 'Ik zie het als mijn taak om het museum verder te laten groeien op een manier die aansluit bij de koers die de laatste jaren is ingezet door mijn voorganger’, laat Eenkhoorn weten. 

Volledig scherm
Teus Eenkhoorn, per 1 juni 2018 de nieuwe directeur van Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, opvolger van Willem Bijleveld. © PR

In het verleden werkte Eenkhoorn onder meer bij Teleac/NOT en het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Sinds 2012 is hij adviseur bij de Raad voor Cultuur. 

Volledig scherm
Willem Bijleveld (foto) maakt op 1 juni plaats voor Teus Eenkhoorn als directeur van het Nederlands Openlucht Museum in Arnhem. © Gerard Burgers
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schietpartij in Utrecht werpt schaduw over Arnhemse pensioenstaking: ‘Actie voeren zou heel ongepast zijn’
    PREMIUM
    video

    Schietpar­tij in Utrecht werpt schaduw over Arnhemse pensioen­sta­king: ‘Actie voeren zou heel ongepast zijn’

    ARNHEM - Arnhem had maandag de stakingshoofdstad van Oost-Nederland moeten worden. Het treinverkeer bij Arnhem Centraal lag vroeg in de ochtend al plat en voor het provinciehuis stond een grote bijeenkomst met 1.500 man gepland om actie te voeren voor een ‘goed pensioen’. Door een schietpartij in een tram in Utrecht met een vreselijke afloop waren de gedachten van veel stakers compleet ergens anders.

In samenwerking met indebuurt Arnhem