Tientallen milieudelicten ontdekt bij grote controle in regio Arnhem

ARNHEM - Bij een grootschalige milieucontrole op het land, in het water en vanuit de lucht zijn donderdag 39 overtredingen vastgesteld. Het ging onder meer om het illegaal verbranden of dumpen van afval en verboden vermenging van grond. Vier personen kregen een proces-verbaal, er zijn geen aanhoudingen verricht. 

De andere overtredingen en misdrijven worden onderzocht.  

De controle vond donderdagmiddag plaats in het gebied tussen Arnhem, Doesburg, Tolkamer en ‘s Heerenberg. De milieupolitie van Rivierenland Oost werkte nauw samen met Rijkswaterstaat Oost-Nederland.

Ook onder meer de provincie Gelderland, Hengelsportfederatie Midden- en Oost-Nederland, NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) en Douane waren bij de actie betrokken. 

Helikopter

Doel van deze controle was het terugdringen en voorkomen van strafbare feiten betreffende de milieuwetgeving. Personen, vaar- en voertuigen werden gecontroleerd.

Op het water was de controle breed gericht op de beroepsvaart als ook op de pleziervaart. Vanuit de lucht werd met een helikopter gescand op mogelijke overtredingen.

De controle werd gehouden omdat met enige regelmaat overtredingen worden gepleegd die het milieu direct of indirect kunnen schaden. Daarbij valt onder meer te denken aan het stoken van een vuurtje in de uiterwaarden, illegaal picknicken, zwerfvuil verspreiden, lozingen door industrie in de wateren, illegale visserij en transport op het water en de weg zonder vereiste documenten.

Volledig scherm
Illegaal gedumpt afval op archiefbeeld. © Erik van 't Hullenaar
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem