Laatste eer aan Willy Kip.
Volledig scherm
Laatste eer aan Willy Kip. © Gerard Burgers

Toch waardig saluut voor clubicoon Willy Kip van SC Rheden

RHEDEN - Zo'n zeventig leden van voetbalclub SC Rheden met rode fakkels hebben zaterdagmorgen afscheid genomen van Willy Kip. Het was het enige manier om het clubicoon de laatste eer te bewijzen. De coronacris zorgde ervoor dat er van een massale uitvaart geen sprake kon zijn.    

De kleine rouwstoet reed een rondje door het dorp Rheden. Het clubhuis op sportpark IJsselzicht van haar geliefde SC Rheden aan de IJsselsingel was de laatste plek waar de stoet langsreed alvorens de 81-jarige Rhedense naar haar laatste rustplaats, begraafplaats Heiderust werd gebracht.        

Grootste fan

Willy Kip was vele tientallen jaren een zeer actief clublid dat achter de schermen heel veel goed werk deed voor haar club. Ze werkte er achter de bar, maakte de kantine schoon en deed allerlei klusjes. Bovenal was Willy Kip de grootste supporter van het eerste team. Ze bezocht zowel thuis- als uitwedstrijden van SC Rheden. 

Fakkels en applaus

Omdat uitvaarten door niet meer dan 30 personen bezocht mogen worden, besloten enkele clubleden om op voldoende afstand van elkaar een erehaag te vormen op de IJsselsingel. Ze deden daarbij een oproep via social media, waar zo'n zeventig mensen op afkwamen. Zo kreeg Willy Kip met fakkels en een applaus toch nog het afscheid dat ze volgens clubleden verdient. 

Begrafenisstoet door Rheden als alternatief afscheid tijdens coronacrisis.
Volledig scherm
Begrafenisstoet door Rheden als alternatief afscheid tijdens coronacrisis. © Gerard Burgers

In samenwerking met indebuurt Arnhem