Volledig scherm
Een lange rij wachtenden op station Arnhem Centraal voor de bus tussen Arnhem en Nijmegen. © DG

Treinreiziger op Arnhem Centraal moet lang wachten op bus naar Nijmegen

ARNHEM - Treinreizigers die op station Arnhem Centraal zijn aangewezen op het treinvervangende busvervoer op de lijn Arnhem-Nijmegen kampen met een stroperige avondspits. Waren er in de ochtend al lange wachttijden op station Nijmegen, nu is in Arnhem een soortgelijk beeld te zien.

In het busstation van Arnhem Centraal wachten tientallen mensen op een bus die de trein moet vervangen die ze gewoonlijk nemen. Agenten van de spoorwegpolitie zorgen ervoor dat alles in goede orde verloopt en er in het drukke busstation, waar bussen af en aan rijden, geen ongelukken gebeuren.

Het treinverkeer op het traject Arnhem-Nijmegen ligt deze herfstvakantie tot en met woensdag stil, zodat op diverse plekken aan het spoor kan worden gewerkt, in Nijmegen, maar bijvoorbeeld ook in Elst. Reizigers doen over het vervangende vervoer hun beklag op sociale media.

Volledig scherm
Door werkzaamheden aan het spoor tijden er tussen Arnhem en Nijmegen geen treinen. NS zet bussen in. © DG
  1. Zorgkantoor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya
    PREMIUM

    Zorgkan­toor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya

    ARNHEM/ ELST - De bewoners van de voormalige multiculturele zorginstelling Dunya Zorggroep uit Arnhem hoeven niet bang te zijn dat ze op straat terechtkomen als het pand waarin zij verblijven wordt gesloten. Menzis Zorgkantoor heeft geregeld dat er bij erkende zorgaanbieders in Arnhem en omgeving voldoende plekken beschikbaar zijn voor de cliënten met een migratieachtergrond.

In samenwerking met indebuurt Arnhem