Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Twintig taxichauffeurs krijgen boete tijdens grote actie: bestuurder rijdt 50 kilometer per uur te hard

ARNHEM - Twintig taxichauffeurs in Arnhem hebben in de nacht van zaterdag op zondag boetes gekregen van de politie tijdens een grote controle. De chauffeurs hadden hun papieren niet op orde, reden te hard of hielden zich niet aan de verplichte rusttijden.

De politie controleerde de taxibestuurders in de buurt van het GelreDome, waar op dat moment het Mega Piraten Festijn aan de gang was. 

Vijftig kilometer per uur te hard

Een van de taxichauffeurs reed bijna vijftig kilometer per uur te hard, zo laat de politie weten. Andere chauffeurs hadden geen ontheffing voor de busbaan terwijl ze er wel gebruik van maakten of namen minder rust dan verplicht is. Verder waren er boetes vanwege een verlopen taximeter, het niet hebben van een chauffeurspas en voor een taxi met meer zitplekken dan is toegestaan. 

De actie werd gedaan door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), Gemeente Arnhem en de politie. ,,Met deze actie willen we illegale taxichauffeurs en chauffeurs weren die de regels aan hun laars lappen. Chauffeurs die hun werk op een eerlijke en professionele manier uitvoeren, moeten er van op aan kunnen dat zij niet hoeven te concurreren met onprofessionele chauffeurs die ritten aanbieden tegen woekerprijzen. Ook Arnhemmers en bezoekers moeten er op kunnen vertrouwen dat ze veilig en met een betrouwbare chauffeur de weg op gaan”, laat burgemeester Ahmed Marcouch weten. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem