Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Velps verpleeghuis Regina voldoet niet aan 7 van 10 eisen Inspectie

VELP - Verpleeghuis Regina in Velp voldoet niet aan de eisen die de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd aan de zorg stelt. De instelling moet binnen een halfjaar verbeteringen doorvoeren, anders neemt de inspectie maatregelen. 

Ook vorig jaar voldeed de Stichting Zorgrésidence Regina al niet aan de eisen van de inspectie, die de instelling drie keer bezocht. Het verpleeghuis voor dementerende kreeg de kans verbeteringen door te voeren, maar dit is onvoldoende gebeurd, concludeert de inspectie nu na een onverwacht bezoek in september. 

Bewaking

Regina voldoet niet aan zeven van de tien normen. Door gebrek aan methodisch en multidisciplinair werken, ook in het zorgdossier, is de zorg onvoldoende doeltreffend en doelmatig. Het verpleeghuis draagt bovendien onvoldoende zorg voor systematische bewaking, beheersing en verbetering van de kwaliteit van de zorg. 

Weliswaar heeft Regina geïnvesteerd in de invoering van nieuwe systemen, maar de kennis en vaardigheid om hiermee tot een veilige zorg te komen ontbreken. Regina heeft geen plan om hierin verbetering te brengen. Het verpleeghuis aan de Arnhemsestraatweg in Velp heeft zich bij het oordeel neergelegd. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem