Volledig scherm
Ontruiming Dudok. © DG

Verdacht pakketje Arnhem bevat geen explosieven: mensen mogen cafés en stadhuis weer in

UPDATEOp een terras in Arnhem is vanmiddag een verdacht pakketje gevonden. Meerdere cafés en het stadhuis zijn uren ontruimd geweest. Uit onderzoek van de EOD blijkt dat het pakketje geen explosieven bevat.

De politie zette rond 16.30 uur een groot gebied af met linten en mensen worden op afstand gehouden. Het gebied dat is afgezet, wordt steeds uitgebreider. Even na 17.00 uur zijn ook enkele omliggende straten en een parkeerplaats afgegrendeld. Ook meerdere cafés en het stadhuis blijven afgezet. Een getuige zou een lithiumbatterij hebben gezien.


De politie deed onderzoek en nam ‘de noodzakelijke maatregelen'. Politieagenten te paard controleerden de omgeving. Hulpdiensten gingen ter plaatse, net als explosievenverkenners. De EOD schakelde een robot in om richting het pakketje te gaan. Na een eerste inspectie van het EOD kon nog geen uitsluitsel worden gegeven over de inhoud.

Rond 18.15 uur maakte de politie bekend dat de EOD heeft vastgesteld dat er geen explosieven in het pakketje zitten. Slechts een klein gebied blijft nog afgezet vanwege het sporenonderzoek.

Volledig scherm
Deze mensen worden op afstand gehouden. Berry Degen, tweede van rechts, was net begonnen met zijn afscheidsfeestje bij het Arnhems Meisje. Hij heeft de kadootjes nog boven liggen. © DG
Volledig scherm
De ontruiming stadhuis in Arnhem © Jean-Marc / Persbureau Heitink
Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

In samenwerking met indebuurt Arnhem