Volledig scherm
© Thinkstock

Verdachte steekpartij Arnhem blijft nog vast zitten: ‘Slachtoffer was bijna doodgestoken’

ARNHEM - De 31-jarige Arnhemmer die verdacht wordt van de steekpartij in Arnhem-Zuid op 16 januari dit jaar, blijft vastzitten.  Hij krijgt naast poging tot doodslag op zijn dealer nog meer feiten aan zijn broek.

Dat bleek vrijdag op de rechtbank in Arnhem, waar de man tijdens een pro-formazitting na eerder zwijgen bekende te hebben gestoken. De steekpartij was om vier uur ’s nachts aan de Goudwindestraat. ,,Maar hij begon”, zegt de man.

,,Ik wilde coke bij hem halen, maar toen hij open deed had hij een mes en begon hij meteen te duwen en te schoppen. Ik had nauwelijks tijd om mijn mes uit mijn zak te halen, maar krijg wel alles op mijn schoot”, verklaarde de verdachte.

Eerst achterhalen waar al die agressie vandaag kwam

,,Het slachtoffer is bij de steekpartij bijna doodgestoken”, benadrukte de officier van justitie toen de verdachte om vrijlating vroeg in afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn zaak. ,,We zullen eerst moeten weten waar al die agressie vandaan kwam.”

Omdat de man aanvankelijk niet mee wilde werken aan onderzoek door gedragskundigen en de reclassering, wilde de aanklager hem naar het Pieter Baan Centrum sturen. Dat zou in verband met wachtlijsten een flinke vertraging betekenen. Toen de man dat hoorde wilde hij toch wel met gedragskundigen praten.

Achter de tralies

Dat gaat nu gebeuren, en ook worden zowel de verdachte als het slachtoffer opnieuw gehoord in het licht van de plotselinge verklaringen van de verdachte. Maar wel van achter de tralies, bepaalde de rechtbank. 

Op 2 juli staat de zaak opnieuw op de rol.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem