Volledig scherm
© Thinkstock

Veruit de meeste miljonairs in de regio wonen in Rozendaal

ARNHEM - De gemeente Rozendaal heeft in de regio Arnhem naar verhouding de meeste miljonairs wonen. Van de huishoudens in Rozendaal is liefst 6,1 procent miljonair, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. De gemeente staat daarmee op de eerste plaats in het hele gebied van De Gelderlander.

De minste miljonairs wonen in Arnhem: daar mag 0,7 procent van de huishoudens zich miljonair noemen. In Rheden is dat 1,4 procent, in Renkum 2,3 procent.

In het onderzoek van het CBS is naar het vermogen van de Nederlandse huishoudens in 2015 gekeken. De waarde van de eigen woning en hypotheekschulden zijn hierin niet meegenomen. Wat bleek? Het aantal miljonairs blijft groeien.

In 2015 telde Nederland er 106.200, zo'n vijfhonderd meer dan het jaar ervoor. Ze hebben gemiddeld 2,9 miljoen euro per huishouden op de rekening. De meesten hebben hun vermogen verdiend met hun eigen bedrijf. Kijk hieronder hoe het bij jou in de buurt zit.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem