Via RoXY van Hoorn naar Arnhem

Mensen in ArnhemHet bevalt Gerard Laan goed in Arnhem, maar zijn geboorteplaats Hoorn blijft trekken. ,,Er wonen nog familieleden en vrienden met wie ik veel contact heb.”

Volledig scherm
Gerard Laan © Rens Plaschek

Op de vraag hoe hij uiteindelijk in Arnhem verzeild is geraakt, antwoordt Laan: ,,De vrouw! Ik heb mijn vrouw ontmoet in nachtclub RoXY in Amsterdam. Ze kwam uit Arnhem en ik woonde destijds in Amsterdam. Uiteindelijk besloten we naar Arnhem te verhuizen.”

Ondanks het feit dat Laan al weer 23 jaar in Arnhem woont blijft de hunkering naar de hoofdstad. ,,Dat heeft te maken met de vrienden die ik in Amsterdam en Hoorn heb. Vriendengroepen van vroeger blijken toch heel hecht. Daarom ga ik nog regelmatig die kant op.”

Het contact met vrienden in Arnhem is minder intens. ,,Ook in Arnhem zie je dat de vriendengroepen die elkaar van jongs af aan kennen heel hecht zijn. Daar bouw je niet dezelfde band mee op als met je eigen vrienden van vroeger.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Waylon en Romy Monteiro in Musis; opbrengst naar KWF Kankerbestrijding

    Waylon en Romy Monteiro in Musis; opbrengst naar KWF Kankerbe­strij­ding

    ARNHEM - Na vijf kleinschalige gala’s op diverse plekken in Arnhem heeft Jeroen Muller met zijn Stichting Events2Cancer nu de schouders gezet onder een heus concert. Op zaterdag 26 oktober vindt in de Parkzaal van Musis (capaciteit 1.700 staanplaatsen) voor de eerste keer Music2Cancer plaats, met optredens van onder meer Waylon, Romy Monteiro en Niels Geusebroek. De opbrengst gaat zoals altijd naar KWF Kankerbestrijding.

In samenwerking met indebuurt Arnhem