Vijf jongeren opgepakt voor overval met vuurwapen in Arnhem

VideoARNHEM - Vijf Arnhemmers met leeftijden van 16 tot en met 18 jaar zijn de voorbije weken aangehouden voor een poging tot het plegen van een woningoverval aan de Bakkerstraat in Arnhem. Een zesde verdachte moet nog worden opgepakt. 

Volledig scherm
© ANP

Op donderdagochtend 31 mei werd een 62-jarige man overvallen in het trapportaal van zijn portiekwoning door vijf jongens. Eén van hen deed zich voor als postbezorger. Eenmaal binnen bedreigden de vijf het 62-jarige slachtoffer met een vuurwapen. Er ontstond een worsteling, waarna het slachtoffer hard begon te schreeuwen. De daders sloegen op de vlucht en direct daarna werd de politie ingelicht. 

Die sprak met het slachtoffer, buurtbewoners en oplettende passanten. Ook werden camerabeelden gebruikt bij een oproep van de politie. Dit alles heeft geleid tot een hoop reacties en de uiteindelijk aanhoudingen van de verdachten. 

De verdachten zitten allemaal nog vast na hun voorgeleiding bij de rechter-commissaris. Deze zaak wordt als een op zichzelf staande (poging tot) overval gezien, zo meldt de politie.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem