Volledig scherm
Willem Diehlprijs 2019. © accu grafisch ontwerpers

Vijf keer kans op Willem Diehlprijs 2019 en de stemming is geopend

ARNHEM - De vakjury van de Willem Diehlprijs, de award die het Arnhemse architectuurcentrum CASA iedere twee jaar uitreikt aan de beste restauratie en transformatie in de Gelderse hoofdstad, heeft vijf projecten geselecteerd voor de shortlist. 

Uit die vijf kunnen de lezers van De Gelderlander een selectie maken en zo mede bepalen wie donderdag 6 juni tijdens de Nacht van de Architectuur de publieksprijs krijgt overhandigd.

De jury, bestaande uit Eva Ter Braak, Hubert-Jan Henket en Bart Schoonderbeek, heeft de finalisten onlangs bezocht en beoordeeld. Hun oordeel is bepalend voor de juryprijs, maar via de stemmodule op de website van CASA kan het publiek uitmaken wie aan de haal gaat met de publieksaward. 

Twee jaar geleden koos de jury voor Theater aan de Rijn van NEXIT Architecten en had het publiek een voorkeur voor het gerestaureerde Sint Petersgasthuis van Hurenkamp Archtecten en Studio Kees Marcelis.

De genomineerden:

Volledig scherm
De Boulevard (Boulevard Heuvelink) Ontwerp: opZoom architecten Opdrachtgever: SPF Beheer en bouwcombinatie Klok-Draisma Omschrijving: Transformatie van de oude ambachtsschool naar appartementencomplex © Petra Appelhof
Volledig scherm
Collectie De Groen (Weverstraat) Ontwerp: NEXIT Architecten Opdrachtgever: Marjolein de Groen en Peter Jordaan/Collectie De Groen Omschrijving: Transformatie van een voormalig bankgebouw tot horeca-, atelier- en expositieruimte © Berndnaut Smilde
Volledig scherm
Het Gelders Huis (Markt) Ontwerp: TeamV Architectuur Opdrachtgever: Provincie Gelderland Omschrijving: Restauratie met nieuwe uitbreiding van het rijksmonument uit de Wederopbouwperiode © Jannes Linders
Volledig scherm
Gezondheidscentrum Gulden Hart (Bakenbergseweg) Ontwerp: Strategie Architecten Opdrachtgever: Eelco Schwirtz Omschrijving: Transformatie van een karakteristiek kerkgebouw tot gezondheidscentrum © Rob Kater
Volledig scherm
Musis Sacrum (Velperplein) Ontwerp: Van Dongen-Koschuch Architects and Planners Opdrachtgever: Gemeente Arnhem Omschrijving: Vernieuwbouw en renovatie van Arnhems oudste muziektempel © Bart van Hoek
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem