Volledig scherm
PREMIUM
Coördinatoren van het Buddycafé: Dunja van Hensbergen (L) en Mahmoud Shikhali. © Erik van 't Hullenaar

Vluchtelingen zoeken contact via buddycafé: ‘Gelijkwaardige vriendschappen, daar gaat het om’

ARNHEM - Vluchtelingen en Nederlanders gaan te weinig met elkaar om. En tot echte vriendschappen komt het ook te weinig. Dat constateerden twee vluchtelingen en een Nederlandse, die elkaar wel wisten te vinden.

Om de contacten te verbeteren, organiseren Mahmoud Shikhali (28) uit Syrië, Filimon Habtu (26) uit Eritrea Dunja van Hensbergen (47) sinds de zomer om de week het Buddycafé. 

Kletsen, spelletjes en koken

,,Thuis gaan vluchtelingen vooral om met mensen uit hun land van herkomst” zegt Shikhali. ,,Tijdens het Buddycafé kunnen Nederlanders en vluchtelingen elkaar ontmoeten. Wat we doen op zo’n avond? Informatie geven over het buddyproject, weetjes uitwisselen over elkaars cultuur, kletsen, spelletjes, koken, dansen. Het is een mix van serieus en luchtig.”

Het buddycafé wordt georganiseerd onder de paraplu van Boost Arnhem. Dat is een organisatie die is opgericht door de Syrische psycholoog Mohammed Obeido, Hij ontvluchtte vier jaar geleden zijn land en merkte ook dat het nog niet zo makkelijk is om goed te integreren en vriendschappen op te bouwen. 

Dus besloot hij het zelf te gaan regelen. De Stichting Boost Arnhem, die hij met een aantal Nederlanders oprichtte, omvat ook een We Match buddyproject.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem