De auto's van de handhavers bij voetbalclub DVOL in Lent waar veel jongeren hingen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
De auto's van de handhavers bij voetbalclub DVOL in Lent waar veel jongeren hingen. Foto ter illustratie. © eigen foto

Voetballende jeugd Renkum kan boete verwachten: tijd van waarschuwen is voorbij

RENKUM/ WAGENINGEN - Op de sportparken in Renkum schenden jongeren massaal de coronaregels die samenscholing verbiedt. Dat laat de politie weten. De tijd van waarschuwen is voorbij. Agenten en handhavers gaan bonnen schrijven van 390 euro.

De afgelopen dagen hebben agenten en handhavers van de gemeenten de plekken in Wageningen en Renkum in kaart gebracht waar groepen tegen de coronaregelgeving in samenkomen. Daar gaan ze de komende tijd surveilleren. 

Noordverordening

Ze hebben geen bekeuringen uitgeschreven, maar mensen aangesproken. Die volgden de bevelen van de handhavers goed op, maar toch constateert de politie dat er nog steeds groepen zijn die zich niet aan de regels houden. 

‘Bij bijvoorbeeld de verschillende sportparken in de gemeente Renkum blijven jeugdigen met elkaar voetballen in grote groepen.’

De politie schrijft verder: ‘De noodverordening is van kracht en wij gaan samen met de gemeentelijke handhavers optreden tegen situaties als deze. We zullen waar mogelijk eerst in gesprek gaan en waarschuwen, maar geef je daar geen gehoor aan, dan zullen we bekeuren.’

Bekeuringen in Nijmegen en Arnhem

In Nijmegen en Arnhem zijn al bekeuringen uitgeschreven voor overtreding van de coronaregels. Zo in zijn zaterdag in Sonsbeekpark vijf boetes uitgedeeld. In Nijmegen zijn vrijdag 18 overtreders van de regels op de bon geslingerd.

Bij de politie kwamen zaterdag bovendien meldingen binnen van samenscholingen in Druten, Beuningen, Ede, Duiven, Arnhem en Nijmegen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem