De landingen bij Wolfheze, die volgden op het bombardement van het dorp.
Volledig scherm
De landingen bij Wolfheze, die volgden op het bombardement van het dorp. © Gelders Archief

Voorstelling Blik Terug over bombardement op Wolfheze gekozen tot Renkums burgerinitiatief 2019

WOLFHEZE - Blik Terug, het herdenkingsconcert en theatervoorstelling op 17 september in Wolfheze, is verkozen tot het burgerinitiatief van 2019. De Renkumse afdeling van D66 houdt deze verkiezing jaarlijks rond Valentijnsdag. In totaal zijn zevenhonderd stemmen uitgebracht.

D66 houdt de jaarlijkse verkiezing omdat het burgerinitiatieven een belangrijke rol vindt spelen bij een prettig leefklimaat in de Renkumse dorpen. Inwoners van de gemeente Renkum hebben tussen 6 en 31 januari digitaal kunnen stemmen. 

Het concert en voorstelling Blik Terug keek precies 75 jaar na dato terug op het bombardement op Wolfheze. Dirigent Tijmen Botma, theatermaker Rob Kuiper en coördinator Frans van Daal maakten deze eenmalige voorstelling samen met een groot aantal Wolfhezenaren mogelijk.

De horsa heeft niet gewonnen

Andere genomineerden waren de replica van het Horsa-zweefvliegtuig in Oosterbeek, de White Ribbon Mile (de wandeling van de Oude Kerk in Oosterbeek naar het herdenkingsmonument aan de Rijn), de vrijwilligersgroep die erfgoed in de Jufferswaard wil restaureren en de Stichting Broedplaats Renkum, die zich inzet voor het behoud van de Ursulaschool. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem