Volledig scherm
Stadstheater Arnhem. Archieffoto. © DG

Voorstellingen Stadstheater Arnhem in januari 2020 krijgen vervangende data of locatie

ARNHEM - De grote zaal van Stadstheater Arnhem krijgt in januari een nieuwe toneelhijsinstallatie. In deze  maand kunnen daarom geen voorstellingen plaatsvinden in de Grote Zaal. Voorstellingen die al geprogrammeerd stonden zijn verplaatst naar een nieuwe datum of locatie. 

Bezoekers die al kaarten hebben gekocht worden persoonlijk geïnformeerd.

Een toneelhijsinstallatie wordt gebruikt in theaters om decors en doeken op en neer te bewegen. ,,De besturing van de toneelhijsinstallatie is al verschillende jaren aan vervanging toe” zegt directeur Hans Verbugt.

,,In overleg met de gemeente Arnhem, als eigenaar van het Stadstheater, was aanvankelijk besloten om de investering uit te stellen tot de geplande renovatie van het Stadstheater.” 

2021

Quote

Het is onmogelijk gebleken om de gedeelte­lij­ke vervanging verder uit te stellen

Hans Verbugt

De renovatie van het Stadstheater is een aantal jaren uitgesteld en staat nu gepland voor 2021. Hans Verbugt: ,,Het is onmogelijk gebleken om de gedeeltelijke vervanging verder uit te stellen. Zo viel afgelopen seizoen de toneelhijsinstallatie uit, waardoor er last minute een voorstelling geannuleerd moest worden.‘’

,,Het besturingssysteem is niet voldoende stabiel gebleken en het risico op herhaling van dit incident is te groot geworden. In nauw overleg met de gemeente is besloten om het systeem te vervangen.”

Voorstellingen die gepland stonden in de Grote Zaal van het Stadstheater in januari zijn van Karin Bloemen, John Williams, Theatergroep Kwatta met De Familie van Nielie in alle staten, Noord Nederlands Toneel met Dear Winnie, en Dit is Arnhem van Marcel van Roosmalen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem