Volledig scherm
De aanrijding in Westervoort. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

Vrijspraak na heftige botsing met politieagent op fietspad naar Westervoort

ARNHEM/ WESTERVOORT - Een 40-jarige voormalige Arnhemmer die met zijn brommer op een fietser botste op de Brugweg naar Westervoort, is vrijdag vrijgesproken van schuld aan dat ongeluk.

Volgens de rechtbank staat wel vast dat hij teveel op had en geen geldig rijbewijs meer had. Maar beide mannen waren na de knal buiten westen en het is niet goed meer vast te stellen of het ongeluk nou echt door gevaarlijk rijgedrag van de brommerrijder kwam. Ze herinneren zich van het ongeluk 20 juni 2017 op niets.

Met gebroken ribben op de weg

De officier van justitie had 4 maanden cel, waarvan 3 voorwaardelijk en 1,5 jaar rijverbod geëist tegen de brommerrijder, tegenwoordig woonachtig in Ulft. Ook omdat hij al veel veroordelingen voor drank in het verkeer had gekregen. De rechtbank veroordeelde hem wegens de slok en het ongeldige rijbewijs tot 120 uur werkstraf en 1 maand voorwaardelijk.

De brommerrijder en de fietser, een politieman op een elektrische fiets lagen met gebroken ribben op de Brugweg van Arnhem naar Westervoort. De agent had naast vier ribben ook zijn sleutelbeen gebroken en een hoofdwond opgelopen. De brommerrijder zelf brak naast ribben die zijn long perforeerden ook zijn schouderblad.

Op de voorwaardelijke maand celstraf staat drie jaar proeftijd waarin de man zich moet houden aan allerlei voorwaarden, waaronder urinecontroles. Anders moet hij de maand uitzitten.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem