Volledig scherm
Sifan Hassan en Alberto Salazar. © Dyestat.com

‘WADA-dopingonderzoek naar Hassan en andere atleten van Salazar is zinloos’

,,Het plan van wereldantidopingorganisatie WADA voor een onderzoek naar eventueel dopinggebruik door Sifan Hassen en andere atleten uit de stal van de geschorste Amerikaanse atletiektrainer Alberto Salazar is zinloos.” 

Dat zegt Travis Tygart, hoofd van het Amerikaanse antidopingagentschap USADA, woensdag naar aanleiding van het maandag aangekondigde onderzoek van WADA naar de atleten.
,,USADA heeft dat onderzoek al gedaan. We hebben echt de onderste steen boven gehaald, maar bij geen van de atleten een overtreding geconstateerd”, aldus Tygart.

Tot de groep atleten die onder Salazar trainde behoort ook de Nederlandse loopster Sifan Hassan. Zij bezorgde Nederland in september twee gouden medailles bij de WK atletiek, op de 1500 en 10.000 meter.

Vier jaar geschorst

Salazar kreeg tijdens de WK te horen dat hij per direct voor vier jaar is geschorst wegens het overtreden van dopingregels. Zijn beroep tegen de straf loopt nog. Door de schorsing van Salazar is de groep met de naam het Nike Oregon Project ontbonden.

Hassan, die op Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem de basis legde voor haar atletiekloopbaan, en andere atleten nu op zoek naar nieuwe trainers.

In samenwerking met indebuurt Arnhem