Walter Jansen van Het Colofon in Arnhem. ,, Even was ik verlamd, het was te groot allemaal. Daarna ging ik op zoek naar een uitweg.”
Volledig scherm
PREMIUM
Walter Jansen van Het Colofon in Arnhem. ,, Even was ik verlamd, het was te groot allemaal. Daarna ging ik op zoek naar een uitweg.” © Rolf Hensel

Walter Jansen hoopt op 250 redders van boekhandel: ‘Arnhem heeft een schuilplaats nodig voor kunst en cultuur’

InterviewARNHEM - Het voortbestaan van boekhandel Het Colofon aan de Bakkerstraat in Arnhem wordt bedreigd door de coronacrisis. Maar boekhandelaar Walter Jansen schakelt snel. 

Quote

Ik heb mezelf beloofd dat ik nooit meer dezelfde fout zou maken als na de crisis van 2008. Toen bleef ik afwachten

Daarbij wordt hij geïnspireerd door de standvastige houding in tijden van crisis van zijn vader Ad Jansen, de oud-marinier en oorlogsveteraan die zijn verhaal over de strijd in voormalig Nederlands Indië onlangs vertelde in de indrukwekkende serie ‘Onze jongens op Java’. 

Walter Jansen hoopt op de saamhorigheid van mensen in deze nieuwe tijd van crisis. Hij zoekt 250 mensen die voor 1000 euro elk eigenaar willen worden van Het Colofon om de zaak te redden. ,,Arnhem heeft in deze tijd een schuilplaats nodig voor kunst en cultuur.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem