Wanneer viert de koning zijn verjaardag eens in Gelderland? 2022 komt waarschijnlijk te vroeg
ARNHEM- Alweer twaalf jaar geleden was het koninklijk huis voor het laatst op Gelderse grond voor een viering van toen nog Koninginnedag. De koning vierde zijn feest nog nooit in deze provincie. Wordt dat niet weer eens tijd?
Dinsdag viert Nederland voor het tweede jaar op rij een bijzondere Koningsdag. Geen dancemoves en zangkoren, maar enkel een uitzending vanuit een studio in Eindhoven. Het is al de tweede Koningsdag in coronastijl. Vorig jaar vierde Willem-Alexander zijn verjaardagsfeest thuis, zonder gasten.
De stad waar het in 2020 allemaal plaats zou vinden, wás Maastricht. Die stad is in 2022 opnieuw in de running voor het oranjefeest. Volgens de burgemeester van de stad heeft Maastricht het digitale evenement van 2021 bewust naar Eindhoven laten gaan, zodat in 2022 het al bestaande programma in de herkansing kan.
De kans dat een Gelderse stad - Willem Alexander heeft ervoor gekozen alleen naar grotere plaatsen te gaan - Maastricht zal verdringen is niet groot. En dus is het tijd om het vizier te richten op 2023.
Is dat een beetje reëel, een Gelderse Koningsdag in 2023?
Zeker wel. Een van de factoren die bepalend zijn in de keuze van het koninklijk huis- de koning bepaalt zelf- is de spreiding over provincies. Kijkend naar de landkaart bezocht de koning zes provincies nog niet: Limburg (vermoedelijk in 2022 aan de beurt), Zeeland, Flevoland, Drenthe, Friesland én Gelderland.
20 procent kans dus, zou je zeggen. Maar misschien wordt die kans wel groter als je bedenkt dat het laatste Gelderse bezoek - in 2009 in Apeldoorn- ruw werd verstoord door de zelfmoordaanslag van Karst T. en daarna afgebroken. Een keer een echt Gelders oranjefeest is wel weer welkom.
Utrecht en Noord-Brabant lijken de komende jaren in ieder geval kansloos na Veenendaal en Rhenen (2012), Amersfoort (2019) en Tilburg (2017).
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Move East
Van fatbikes tot elektrisch rijden: kom het uitproberen bij dit toffe event
-
PREMIUM
Wim wordt 87, maar peinst er niet over te stoppen met werken: ‘Soms wel bukken voor rondvliegend porselein’
Kabelexpert Wim Boone uit Oosterbeek wordt bijna 87, maar hij peinst er niet over om te stoppen met werken. Vanuit huis werkt hij met veel genoegen aan de energietransitie in opdracht van DNV, opvolger van Kema in Arnhem. ,,Het werk is veel te interessant.”Arnhem -
PREMIUM5
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.” -
PREMIUM8
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
Vandaag is de laatste dag dat banken nog acceptgiro’s verwerken. Vanaf morgen is de betaalmethode definitief verleden tijd. Waarom verdwijnt de acceptgiro en wat zijn andere opties? Dat vragen we aan Berend Jan Beugel van de Betaalvereniging en Jurriën Beerda van ouderenorganisatie ANBO. ,,Veel consumenten realiseren zich niet dat er ook een alternatief is.” -
indebuurt.nl
Drankje in de zon! Dit is de weersverwachting voor juni (inclusief Arnhemse terrastips)
De blauweregen is volop in bloei in Arnhem, de eerste evenementen zijn geweest en de terrassen stromen vol. Een mooi begin van een nieuwe maand! Wat is de weersverwachting voor juni en op welke Arnhemse terrassen zit je goed? Jaco van Wezel van WeerOnline vertelt je meer.
-
PREMIUM
Arnhems horecakoppel dat Indiase werknemers uitgebuit zou hebben, komt op vrije voeten
Arnhem -
-
-
Nuietsdoenaanjepensioen.nl
3 x waarom je nu al je pensioen moet checken
-
PREMIUMMet video1
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel?