Volledig scherm
Een helikopter. Foto ter illustratie. © Jan van Eijndhoven

‘Wat doet die helikopter boven m'n hoofd?’ Dit is de reden!

videoRHEDEN - ‘Waarom al dik een uur een helikopter boven de omgeving van Zevenaar en Rheden?’ En: ‘wat doet dat vliegtuig rondom Lathum?’ Veel twitteraars vragen zich woensdagavond af waarom er al een tijdje een helikopter boven hun hoofd vliegt.

De meldingen komen vooral uit Rheden, Duiven, Velp en Zevenaar. ‘Wat doet die helikopter daar?', is de grote vraag van de twitteraars. ‘Die denken niet aan de stikstofcrisis', schrijft een twitteraar erover. 

Militaire oefening

Reden van het rondvliegende voertuig is de militaire oefening Red Dagger, de oefening die dinsdag van start is gegaan. Hiervoor oefenen helikopters van het Defensie Helikopter Commando samen met eenheden van de Koninklijke Landmacht. 

Niet alleen 's avonds, ook overdag vindt de oefening plaats. Dat gebeurt in Rheden, Deelen en Pampus.

Op Twitter wordt duidelijk dat niet iedereen even blij is met Red Dagger. ‘Zeg, nu is het wel klaar hè met oefening Red Dagger #Rheden genoeg lawaai gehad vanavond. Morgen weer een dag', schrijft ene Klimaatpatiënt bijvoorbeeld op het medium. 

Beluister (en bekijk) hieronder een van de helikopters.

  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem