Volledig scherm
PREMIUM
De Staat op archiefbeeld. © ANP Kippa

We gingen naar De Staat. Niet naar het restaurant op de Markt, maar ‘ODW’

column remco kockMijn vriendin en ik, we gingen op triple date. ,,Met twee andere stelletjes”, legde ze uit. ,,We gaan naar De Staat.” Ik: ,,Dat restaurant op de Markt?” Zij: ,,Nee, andere De Staat. De Nijmeegse band. Het concert is in Doornroosje, Nijmegen.”

Omdat het nog een ver-van-mijn-bed-show was (het concert pas over een jaar), haalde ik mijn schouders op. Ik behoor niet tot de Arnhemmers die – op het uitvak van De Goffert na – geen stap in ‘ODW’ zetten.

Ik bedoel: bij mijn weten is er nooit een burgeroorlog geweest tussen Nijmegen en Arnhem. Burgeroorlog in Nederland gaat niet verder dan McDonald’s versus Burger King.

Vorige week donderdag was er een jaar voorbij. De triple date stond op het programma. Drie mannen, drie vrouwen. Op het podium een band die in een uitverkocht Doornroosje een thuiswedstrijd speelde.

Omdat het een triple date betrof, dronk ik tripels. Het zware bier vertroebelde mijn zicht. ,,Zit Jack Black bij De Staat?” vroeg ik, wijzend naar de expressieve toetsenist. ,,Nee, dat is Rocco.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem