Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Wietstekkenhandelaar uit Velp veroordeeld tot 3,5 jaar cel en terugbetalen 2 miljoen euro

ARNHEM – De rechtbank in Arnhem heeft een 46-jarige man uit Velp veroordeeld tot 3,5 jaar cel en het terugbetalen van bijna 2 miljoen euro illegale wietwinst. De rechtbank vindt bewezen dat de man tussen 2007 en 2013 een crimineel bedrijf dreef, waarin hij illegaal hennepstekjes opkweekte, in garageboxen in Velp. 

De stekjes leverde hij aan zijn klanten vanuit zijn groothandel in kwekersbenodigdheden aan de Conradweg in Arnhem.

De winst waste hij wit door 1,5 miljoen weg te sluizen en door te investeren in panden, garageboxen, auto’s, een boot en een scooter, aldus het vonnis. Ook had de man volgens de rechtbank 33 kilo hennep en 2000 stekken, een vuurwapen en een stroomstootwapen in zijn bezit bij invallen.

De officier van justitie had een hogere straf van 6 jaar geëist, maar een lager terug te betalen illegaal winstbedrag. De rechtbank vindt 3,5 jaar beter passend, kijkend naar de ouderdom van de zaak en naar vonnissen die eerder zijn opgelegd in dit soort zaken.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Met het Songfestival kan Arnhem 75 jaar vrijheid vieren, zegt Marcouch bij ‘Pauw’

    Met het Songfesti­val kan Arnhem 75 jaar vrijheid vieren, zegt Marcouch bij ‘Pauw’

    ARNHEM - Het Eurovisie Songfestival naar Arnhem halen zou een mooie manier zijn om 75 jaar vrijheid te vieren, vindt burgemeester Ahmed Marcouch. ,,Arnhem is de culturele hoofdstad van Nederland’’, zei hij maandagavond in de talkshow van Jeroen Pauw. ,,Bekend van de Slag om Arnhem. We vieren dit jaar 75 jaar na de Slag. Dat ging om de bevrijding van Europa. Wat is er nou mooier om de vrijheid te vieren door het Songfestival in de regio Arnhem-Nijmegen te organiseren?’’

In samenwerking met indebuurt Arnhem