Volledig scherm
Pete Shelley tijdens een optreden met de Buzzcocks in Mexico, in mei 2018. © AP

Zanger Buzzcocks overlijdt week voor gepland concert in Luxor Live

VideoLONDEN/ARNHEM - Een week voor hij zou optreden in het Arnhemse poppodium Luxor Live is Pete Shelley overleden, zanger van de punkband Buzzcocks. Dat meldt de BBC op basis van informatie van de bandmanager.

Volgens de Britse omroep bezweek Shelley waarschijnlijk aan de gevolgen van een hartaanval. De artiest is 63 jaar oud geworden. Shelley was met de Buzzcocks geboekt voor een optreden in Luxor Live, op vrijdag 14 december. 

De Nijmeegse punkband The Establishment zou, met persoonlijke instemming van Pete Shelley, het voorprogramma verzorgen. De kans lijkt klein dat het concert - het enige van de band in Nederland - doorgaat, maar daar zijn nog geen mededelingen over gedaan.

Sex Pistols

De Buzzcocks werd in 1975 opgericht geïnspireerd door de Sex Pistols. De groep behaalde echter niet het succes en de beroemdheid van de groep rond John Lydon (Johnny Rotten). Hun bekende nummers zijn ‘Ever Fallen in Love’ (zie video), ‘Orgasm Addict’ en ‘What Do I Get’.

Volgens de BBC, die het programma ‘Never Mind the Buzzcocks’ naar de band vernoemde, overleed Shelley in Estland, waar hij woonde.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem