Zelfbedieningsbakker backWERK in stadshart Arnhem blijkt voltreffer

VideoARNHEM - De nieuwe zelfbedieningsbakker backWERK in het stadshart Arnhem blijkt een voltreffer. Bij de opening van de nieuwe zaak op donderdag bij de  entree van het centrum op de hoek van de Looierstraat en de Roggestraat is het gelijk topdrukte. 

Volledig scherm
Zelfbedieningsbakker backWerk opent nieuwe zaak in Arnhem. Director Operations Stefan Kersten in de nieuwe winkel aan het begin van de Roggestraat bij de entree van het stadshart. © DG

,,We willen ieder jaar tien nieuwe franchisevestigingen in Nederland openen”, zegt director operations Stefan Kersten in de zaak. Hij is ondertussen druk bezig om het reilen en zeilen in de zaak met alle collega’s te stroomlijnen.

Als chef operations geeft Kersten leiding aan een team dat nieuwe filialen van van backWERK  voorbereidt en ontwerpt.

,,Ik teken de winkels, ga op zoek naar franchisepartners. We zorgen voor hun opleiding en de opleiding van het personeel. Alles wordt hier vers gemaakt, dus dat vergt training.”

Explosieve groei

Volledig scherm
Ballonnen bij de opening van backWerk in Arnhem. © DG

De eerste zaak van backWERK werd in 2001 in Duitsland geopend.  De afgelopen jaren is de franchiseketen explosief gegroeid. Kersten spreekt over 360 vestigingen.

Ze bevinden zich in Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De keten heeft een voorkeur voor plekken waar veel mensen langs lopen.  backWERK maakt sinds 2017 deel uit van het het Zwitserse beursgenoteerde Valora A.G. 

Deze gigant presenteerde zich in het verleden als ‘marktleider in kleinschalige detailhandel op drukbezochte locaties in Duitstalig Europa’. In Nederland telt backWERK volgens Kersten inmiddels 24 vestigingen.

Vers beleg

De formule van backWERK in Nederland is anders dan in Duitsland, zo benadrukt Kersten. ,,In Duitsland is alles kant en klaar. In Nederland werken we met vers beleg. De spreads, de sauzen, we maken het allemaal zelf. De tonijnsalade, de eiersalade, allemaal vers. De kaas komt van een echte kaasboer. De kip marineren we zelf.  Het brood is bake off van goede bakker.”

Het publiek is enthousiast. Mensen spreken van een gelikt ogende zaak, waar het lekker eten is tegen redelijke prijzen en waar het ook nog eens goed zitten is. De vestiging in Arnhem beschikt ook over een terras.

Volledig scherm
Wervende boodschap voor wraps op een tafeltje van de nieuwe vestiging van backWERK in Arnhem. © DG
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem