Zeven uur lang naar de dieren van Burgers’ Zoo kijken en luisteren vanuit je luie stoel? Dat kan!

videoARNHEM - Een bezoek aan Burgers’ Zoo in Arnhem zit er voorlopig niet in. De dierentuin heeft daarom zeven uur aan videobeelden gepubliceerd, zodat liefhebbers thuis alsnog kunnen genieten van de vele dieren en landschappen van het park. 

,,Als de berg niet naar Mohammed komt, zal Mohammed tot de berg gaan”, citeert woordvoerder Bas Lukkenaar van Burgers’ Zoo het gezegde. ,,In deze bijzondere tijd proberen we de dieren uit ons dierenpark door middel van zelf geschoten video’s zoveel mogelijk bij de mensen thuis te brengen.” 

ASMR

Onder de noemer ‘Silent Zoo’ publiceert de dierentuin daarom afleveringen vanuit de verschillende leefomgevingen van het park. Drie video's, van elk ruim twee uur, staan nu online op het YouTube-kanaal van Burgers’ Zoo. Kijkers (en luisteraars) wanen zich op deze manier virtueel op de savannevlakte en de mangrove. 

Doorgaans hoor je naast de dierengeluiden ook het authentieke geroep van kinderen, het blaffen van honden en het mopperen van vermoeide ouders, maar daar is in deze video's geen sprake van. Het park speelt met de serie in op een trend, ASMR genaamd. Dat is het oproepen van een rustgevende gevoelssensatie door geluiden, tast of visualisatie. Dergelijke video’s zijn op YouTube in groten getale te vinden. 

Of de dieren het publiek missen nu het park dicht is? De dierverzorgers merken daarin geen verschil, aldus Burgers’ Zoo. 

Meer afleveringen van ‘Silent Zoo’ volgen de komende tijd. Het is overigens ook op een andere manier mogelijk om Burgers’ Zoo te bezoeken: met Google Street View kun je virtueel door het park wandelen. Dat kan op dezelfde manier in het Kröller-Müller Museum en diverse natuurgebieden van Natuurmonumenten. 

'Silent Zoo': een nieuwe videoserie van Burgers' Zoo in Arnhem. Tot nu toe staat er ruim zeven uur aan video online.
Volledig scherm
'Silent Zoo': een nieuwe videoserie van Burgers' Zoo in Arnhem. Tot nu toe staat er ruim zeven uur aan video online. © Burgers' Zoo

In samenwerking met indebuurt Arnhem