Volledig scherm
Op de plek van de voormalige Kunstwerkplaats Schuytgraaf verrijzen de komende vijf jaar zo'n 400 woningen. © Erik van 't Hullenaar

Zo’n 240 sociale nieuwbouwwoningen bij station Arnhem-Zuid in Schuytgraaf

VideoARNHEM - Schuytgraaf krijgt er weer 400 huizen bij. Projectontwikkelaar Klok/Van Wanrooij gaat er van dat aantal 151 bouwen ten noordwesten van station Arnhem-Zuid. Zo’n 60 procent van de huizen op de plek van de voormalige Kunstwerkplaats Schuytgraaf valt in de categorie sociale woningbouw. Dat komt neer op zo’n 240 huizen.

De nieuwe wijk op Veld 6-11 zal in delen worden gerealiseerd. In de eerste fase verrijzen 151 woningen, waarvan 58 sociale huur. De verwachting is dat de aannemer in 2020 kan beginnen. Lukt dat, dan kunnen de eerste bewoners het jaar daarop hun woningen in. Het terrein wordt op dit moment bouwrijp gemaakt, laat de gemeente Arnhem weten. In 2024 moeten alle 400 huizen er staan. De Kunstwerkplaats is inmiddels verhuisd naar Presikhaaf (zie video hieronder).

Duurzaam

Wethouder Wonen van Arnhem, Ronald Paping, laat weten tevreden te zijn over de plannen in het centrum van Schuytgraaf. ‘Er is ook in Arnhem een grote vraag naar betaalbare woningen’, constateert hij. Door projecten als deze kun je zien dat duurzaam en energiezuinig wonen voor iedereen toegankelijk kan zijn.’ De huizen worden aangesloten op de stadsverwarming, net als de rest van Schuytgraaf, ze worden extra goed geïsoleerd en krijgen zonnepanelen.

 Schuytgraaf, dat uiteindelijk zo’n 6.250 woningen zal omvatten, moet in 2028 klaar zijn. Het nieuwe stadsdeel is razend populair bij mensen die een koophuis zoeken.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem