De supermaan.
Volledig scherm
De supermaan. © Twitter

Zo zag de supermaan eruit door de ogen van Gelderlanders: ‘Genieten’

Foto'sDe grootste supermaan van het jaar was dinsdagavond al vroeg goed te zien. Door het heldere lenteweer en een lucht met amper wolken kunnen liefhebbers volop genieten van de supermaan, die ’s nacht om 04.35 uur het best waar te nemen was. 

Op dat tijdstip was de afstand tussen de maan en de aarde exact 363.595 kilometer. Toch was de maan ook dinsdagavond al met het blote oog goed zichtbaar.

‘Heeft de maan corona?’ 

Veel mensen in de regio genoten daarvan, zo blijkt op sociale media. Op Twitter en Instagram worden volop plaatjes gedeeld van het natuurfenomeen.

‘Wat een prachtige opkomende volle maan, genieten van het uitzicht’, klinkt het bijvoorbeeld op Twitter. Een ander vraagt zich af of de maan niet ‘een soort van corona heeft’, maar komt er al snel achter dat het ligt aan de camera-instellingen.

De maan die te zien is, is de grootste maan van 2020. Op geen enkele andere dag is de maan op deze manier waarneembaar. Wil je dé supermaan van de eeuw zien, dan moet je volgens de meteorologen van Weerplaza 6 december 2052 vast vrijhouden. Dan staat de volle maan op 356.426 kilometer van de aarde. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem