Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Flickr/Jannes Pockele

Zoontje moet van ouders konijntjes dumpen in bossen bij Oosterbeek

In de bossen bij Oosterbeek zijn deze week drie konijntjes gedumpt. Dat moest een scholier van zijn ouders doen omdat het gezin gaat verhuizen, zo meldt de dierenambulance Nederrijn.

De dierenambulance kreeg afgelopen donderdag een anonieme tip dat de konijntjes gedumpt zouden zijn. Ze bleken alle drie in leven te zijn en langs het spoor aan de Oosterbeekse Parallelweg rond te scharrelen. De dierenambulance heeft de beestjes naar een opvang gebracht.

De melding kwam van een vrouw, die van haar zoontje het verhaal hoorde. Hij kwam volgens de moeder verdrietig thuis van school en vertelde dat een klasgenootje de konijntjes naar het bos moest brengen van zijn ouders. Reden daarvoor zou een aanstaande verhuizing naar het buitenland zijn van het hele gezin.

De moeder vertelde de dierenambulance dat ze het verhaal in eerste instantie niet geloofde, totdat ze een kijkje nam en de konijntjes bij het spoor zag zitten. Daarop seinde ze de dierenambulance in.

Dierenpolitie

De dierenambulance wil aangifte doen bij de dierenpolitie, maar weet niet wie de konijntjes heeft gedumpt. Ze roepen daarom op eventuele tips door te geven via hun Facebookpagina. 

Ook heeft de dierenambulance een boodschap voor de eigenaars van de konijnen: 'Je zult jezelf waarschijnlijk niet bij ons melden, maar geef op z'n minst de konijnenopvang Huize Pluis een vergoeding. Dit kun je anoniem doen door wat geld bij hun vaste dierenarts De Dorskamp in Renkum in de brievenbus te doen.'

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem