Volledig scherm
Verzorgingshuis Insula Dei in Arnhem. foto Hans Broekhuizen/DG

Zorginstelling Arnhem krijgt tik op vingers van inspectie

ARNHEM - De zorg die in Insula Dei Huize Kohlmann in Arnhem wordt geboden is risicovol. De Inspectie voor de Gezondheidszorg plaatst de instelling onder toezicht.

Volgens directeur-bestuurder Barbara Versteegen van Insula Dei Huize Kohlmann in Arnhem is de veiligheid van de dementerende bewoners nooit één moment in gevaar geweest.

Risico
„De inspectie bekijkt of er een risico bestaat dat er iets fout gaat. Dat is haar taak. Op de insulinespuiten ontbrak bijvoorbeeld de naam van de bewoner. Dan bestaat het risico dat de verkeerde bewoner de injectie krijgt. Dat is nooit gebeurd, maar voor zoiets word je op je vingers getikt. Want het zou fout kunnen gaan. Nu zit er een naamsticker op alle spuiten.”

Zes maanden
Het verscherpt toezicht geldt voor de verpleegafdelingen. Twee in Insula Dei (42 bewoners) aan de Velperweg en één in Huize Kohlmann (18 bewoners) aan de Beekstraat. De maatregel is op 7 december ingegaan en duurt zes maanden. In die periode moet het woonzorgcentrum met name op gebieden als medicatieveiligheid, cliëntdossier, incidentenmeldingen en deskundigheid en inzet van personeel verbeteringen aanbrengen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem