Zware crash in Arnhem: drie zwaargewonden, auto in gruzelementen

VIDEOBij een ernstige crash in Arnhem zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie zwaargewonden gevallen. 

Tegen een uur of een ’s nachts reed een Mercedes met naar verluidt vijf inzittenden tegen een trolleymast. De wagen kwam uit de richting Velp en reed in de richting van het centrum van de stad. 

De auto moet met hoge snelheid tegen het obstakel zijn gereden; het voertuig krulde zich er omheen en geraakte total-loss. Politie, brandweer en ambulancediensten rukten met veel materieel en manschappen uit.

Volledig scherm
Het wrak van de Mercedes na de aanrijding op de Johan de Wittlaan in Arnhem. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Sporenonderzoek

Alle vijf inzittenden zijn gewond zijn geraakt, van wie drie ernstig. Het laatste slachtoffer zou pas na lange tijd zijn bevrijd omdat hij ernstig bekneld was geraakt. Het zou even hebben geduurd vooraleer het wrak zo ver was opengeknipt dat hij kon worden bevrijd. 

De drie zwaargewonden zijn per ambulance overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De andere twee slachtoffers naar het Rijnstate.

Het ongeval trok veel bekijks. De politie was midden in de nacht nog bezig met sporenonderzoek. De weghelft waarop het ongeval zich voordeed, is rond 5.00 afgezet geweest, waardoor verkeer richting het centrum over dat deel van de Johan de Wittlaan niet mogelijk was.

Het is vooralsnog onbekend hoe de slachtoffers eraan toe zijn.

Volledig scherm
De politie onderzoekt het voertuig na de crash. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
  1. Turks Cultureel Centrum Arnhem keert zich fel tegen beschuldiging Doorbraak over band met Grijze Wolven
    PREMIUM

    Turks Cultureel Centrum Arnhem keert zich fel tegen beschuldi­ging Doorbraak over band met Grijze Wolven

    ARNHEM - 'Pure angstjagerij van beroepsopruiers’ noemen Arnhemse Turken het rapport van de linkse anti-fascistische actiegroep Doorbraak waarin het Turks Cultureel en Educatief Centrum Hoca Ahmed Yesevi wordt beschuldigd van nauwe contacten met de ultra-nationalistische Grijze Wolven. De organisatoren van het Turks Festival in Arnhem, verbonden aan de Türkiyem moskee aan de Maaslaan, vinden dat het onderzoek in de ‘afvalbak’ thuishoort.

In samenwerking met indebuurt Arnhem