Appartementencomplexen weigeren elektrische auto’s in garage uit vrees voor brand

VIDEOHoe groot is het brandgevaar als een elektrische auto in een parkeergarage wordt opgeladen? Tientallen verenigingen van eigenaren (VVE’s) zijn er als de dood voor en verbieden laadpalen in de gemeenschappelijke parkeergarage. Nog veel meer VVE’s hebben plannen voor laadpalen in de garage voorlopig in de koelkast gezet.

7 reacties

 • M.J. De Vries

  1 week geleden
  Wat een vooroordelen en jaloezie. Alsof een conventionele auto die in de brand vliegt in een garage, geen catastrofe veroorzaakt. Ooit een exploderende benzinetank van dichtbij meegemaakt? De suggestie om dicht bij de uitgang, dan wel voor het appartementencomplex laadplekken buiten te realiseren lijkt me het overwegen waard. Elektra heeft absoluut de toekomst, conventioneel is dood.
 • M. Teevens

  2 weken geleden
  Heel verstandig dat appartementencomplexen deze auto's weigeren. Eigenlijk zouden parkeergarages hetzelfde moeten doen. Wanneer een elektrische auto in brand staat is alleen blussen vaak niet voldoende, deze brand laait vanzelf weer op en moet eigenlijk "ondergedompeld" worden. Dit is niet mogelijk in garages. Ik zou er voor geen prijs boven willen wonen nu deze auto's zo in opmars zijn. Het lijkt allemaal leuk en goedkoop maar dit is het nadeel er van!
 • Tom Vermeulen

  2 weken geleden
  Ik ben al oud, heb zelf geen auto meer, het enige high-tech device in mijn huis is mijn gehoorapparaat (oplaadbaar). En m'n Iphone (oplaadbaar). Ik volg met veel belangstelling de ontwikkeling van de stekkerauto, heb er ook weleens in gereden. Echt super. Wat me tegenstaat is dat ik voortdurend moet rekenen, wanneer moet ik opladen? Ah, langs de snelweg. Koffie.
 • J.C. Kattestaart

  2 weken geleden
  Iedere oplader is een potentieel gevaar voor het opladen van b.v.Iphone,Ebike,Auto,Kruimeldief,Stofzuiger enz.Opladers worden warm.Binnenwaards smelt de electronica en er is kortsluiting.Gevolg http://brand.De VVE's zij bezorgt en terrecht om de opladers inde garage,maar er schuilt een nog groter gevaar in al die thuis opladers.
 • Ben Berwers

  2 weken geleden
  Ook bij het laden van accu's van elektrische fietsen kan het misgaan en een fikse brand met veel rookontwikkeling ontstaan, zo weten wij uit onze naaste omgeving. In veel bergingen van wooneenheden voor ouderen staan die laders en die vormen echt wel een risico.