Appartementencomplexen weigeren elektrische auto’s in garage uit vrees voor brand

VIDEOHoe groot is het brandgevaar als een elektrische auto in een parkeergarage wordt opgeladen? Tientallen verenigingen van eigenaren (VVE’s) zijn er als de dood voor en verbieden laadpalen in de gemeenschappelijke parkeergarage. Nog veel meer VVE’s hebben plannen voor laadpalen in de garage voorlopig in de koelkast gezet.

9 reacties

 • L. Dhont

  11 maanden geleden
  Nee, Kees van Beek, een brandende lithium accu heeft GEEN zuurstof nodig, in tegenstelling tot benzine. De oxidant zit in de batterij zelf, dat is nou juist het hele principe van een batterij. En dat is ook precies de reden waarom een lithium accu zo gevaarlijk is, zeker als hij een hoge capaciteit heeft: het is in feite gewoon een brandbom, waarbij het meteen uit de hand loopt als er iets mis gaat. We gaan met die elektrische auto nog een HELE vieze pijp roken als gemeenschap.
 • Kees van Beek

  11 maanden geleden
  Brand heeft zuurstof nodig. Wie ontwerpt een "doos" die over een brandende auto gezet / geschoven kan worden? Een aansluiting binnen een VvE moet via eigen stroomverbruik, dus een aparte zekering, zoals die ook voor een kookplaat vereist is. Die zekering slaat uit bij te veel vermogen of hitte. Dus geen snel lader in een VvE parkeergarage. De VvE zorgt voor de infrastructuur in de garage en de eigenaar kan dan vanaf de stroomvoorziening een lader LATEN plaatsen door een erkende installateur.
 • M.J. De Vries

  1 jaar geleden
  Wat een vooroordelen en jaloezie. Alsof een conventionele auto die in de brand vliegt in een garage, geen catastrofe veroorzaakt. Ooit een exploderende benzinetank van dichtbij meegemaakt? De suggestie om dicht bij de uitgang, dan wel voor het appartementencomplex laadplekken buiten te realiseren lijkt me het overwegen waard. Elektra heeft absoluut de toekomst, conventioneel is dood.
 • M. Teevens

  1 jaar geleden
  Heel verstandig dat appartementencomplexen deze auto's weigeren. Eigenlijk zouden parkeergarages hetzelfde moeten doen. Wanneer een elektrische auto in brand staat is alleen blussen vaak niet voldoende, deze brand laait vanzelf weer op en moet eigenlijk "ondergedompeld" worden. Dit is niet mogelijk in garages. Ik zou er voor geen prijs boven willen wonen nu deze auto's zo in opmars zijn. Het lijkt allemaal leuk en goedkoop maar dit is het nadeel er van!
 • Tom Vermeulen

  1 jaar geleden
  Ik ben al oud, heb zelf geen auto meer, het enige high-tech device in mijn huis is mijn gehoorapparaat (oplaadbaar). En m'n Iphone (oplaadbaar). Ik volg met veel belangstelling de ontwikkeling van de stekkerauto, heb er ook weleens in gereden. Echt super. Wat me tegenstaat is dat ik voortdurend moet rekenen, wanneer moet ik opladen? Ah, langs de snelweg. Koffie.