Apple Maps
Volledig scherm
Apple Maps © Apple

Apple verbetert navigatiekaarten: binnenkort ook ‘Streetview’ in Europa

Apple laat zijn Apple Maps-plattegronddienst dit jaar in Europa een flinke metamorfose ondergaan en geeft de navigatiekaarten meer details en functies. Komende maanden begint de fabrikant met de aanpassingen, nadat deze eerst in de VS zijn doorgevoerd.

Apple meldt de komst van het nieuwe ontwerp van Apple Maps in de Verenigde Staten en laat daarbij weten dat Europa de komende maanden volgt. Naast gedetailleerde plattegronden met preciezere adressen bevat de dienst na de update Look Around, een soort Street View zoals Google dat heeft, met panoramafoto’s van straten. In de VS is die functie er voorlopig alleen in een beperkt aantal steden, waaronder San Francisco, Las Vegas en Los Angeles.

Ook nieuw is Collections, waarmee gebruikers lijstjes van favoriete plekken zoals restaurants kunnen maken en deze kunnen delen met anderen. Verder kunnen gebruikers favoriete locaties waar ze vaak zijn aanmaken, zodat die met een enkele tap op het scherm verschijnen. Welke landen in Europa de gewijzigde Maps als eerste krijgen is nog niet bekend.

Apple Maps
Volledig scherm
Apple Maps © Apple
 1. Deze man tovert met Rolls-Royces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’
  PREMIUM

  Deze man tovert met Rolls-Roy­ces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’

  Wie een ‘standaard’ Rolls-Royce te gewoontjes vindt, kan een unieke versie laten bouwen door de ‘Bespoke’-afdeling van het beroemde Britse automerk. Als Head of Coachbuilt Design heeft ontwerper Alex Innes de taak om zijn veeleisende klanten op hun wenken te bedienen. ,,In principe zeggen we bij Rolls-Royce nooit ‘nee’. En geloof me: er komen heel wat bizarre voorstellen voorbij.”
 2. ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’

  ,,Omdat mijn huidige auto vanwege roestvorming vervangen moet worden, overweeg ik een plug-in hybride. Dergelijke auto’s hebben een elektrisch bereik van ca. 50 kilometer. Als die afstand nu voldoende is voor mijn woon-werkverkeer en ik dus bijna alleen maar gebruikmaak van de elektromotor, heeft dat gevolgen voor de kwaliteit en slijtage van de benzinemotor? Moet ik altijd een minimum aantal kilometers ook op benzine blijven rijden, om de conditie van de benzinemotor op peil te houden?”, vraagt lezer Jeroen Rijkers.