Volledig scherm
© Audi

Audi bouwt 50 exemplaren van deze elektrische supersportwagen

Audi's Nederlandse CEO Bram Schot heeft het groene licht gegeven voor de productie van 50 supersportwagens. Het gaat hierbij om productievarianten van de PB18, de conceptcar die het merk een half jaar geleden presenteerde op Pebble Beach.

Bram Schot vertelde dat als het hoofd ontwikkeling van Audi de auto zou kunnen bouwen, hij goedkeuring aan de beperkte serie supersportwagens zou geven. De bevestiging kwam onmiddellijk. Schot deed zijn uitspraken tijdens een bijeenkomst bij de Nederlandse introductie van de Audi e-tron - de elektrische SUV van Audi, die binnenkort op de markt verschijnt.

Volledig scherm
© Audi

Het gaat bij de nieuwe supersportwagen om een productieversie van de auto die werd getoond in de Verenigde Staten. Uiteraard gaat de auto niet PB 18 heten, want die letters staan voor Pebble Beach, de plek waar de auto voor het eerst werd getoond. Wel is al min of meer duidelijk welke specificaties de auto krijgt. De sprintcijfers staan al vast: van 0-100 km/u doet de auto in 1,9 seconden, zo onthulde de baas van Audi wereldwijd.

Volledig scherm
© Audi

De 4,53 meter lange, 2,00 meter brede en 1,15 meter hoge Audi PB18 e-tron heeft een bijzondere interieuropstelling. In principe zit de bestuurder in het midden van de cockpit. De bestuurdersstoel en de drive-by-wire pedalen en besturing zijn echter te verschuiven. Zo ontstaat ruimte voor een passagier en is de auto ook geschikt voor dagelijks gebruik. Hij heeft zelfs een bagageruimte van 470 liter. 

Volledig scherm
© Audi

Andere gegevens zijn nog niet helemaal zeker, maar de PB 18 heeft twee elektromotoren voor de achteras (gezamenlijk 476 pk) en één voor de vooras (204 pk). Het systeemvermogen bedraagt 680 pk en met boostfunctie is er zelfs tijdelijk 775 pk voorhanden. Het systeemkoppel komt uit op 830 Nm en de actieradius bedraagt ruim 500 kilometer volgens de WLTP-norm. Wanneer de auto op de markt komt en hoeveel deze gaat kosten, is nog niet bekend.