Volledig scherm
© Audi

'Audi komt met nieuw luxemerk: Horch'

Mercedes heeft de Maybach-modellen om tegemoet te komen aan de wensen van diegenen die op zoek zijn naar iets luxueuzers dan de reguliere S-Klasse. Audi zou binnenkort een vergelijkbare route kunnen volgen met het naamplaatje van Horch.

Horch is een directe voorouder van Audi. Het inmiddels ter ziele gegane Duitse merk was aan het begin van de 20e eeuw actief op de markt voor luxeauto's. Audi is naar verluidt geïnteresseerd in een Horch-versie van de A8. Deze super-sedan zou de nieuwe naam kunnen adopteren bij een topversie die binnen twee tot drie jaar op de markt verschijnt, tegelijk met de gefacelifte versie van de A8.

Volgens AutoNews krijgt het model extra luxueuze uitrusting aan boord, evenals het Horch-logo op de flanken en andere wielen. De uitvoering krijgt geen verlengde body en onder de motorkap komt een W12-motor met twin-turbo, maar ook een V8-variant wordt niet uitgesloten.

Als alles volgens plan verloopt en er voldoende vraag is naar een Audi A8 met een Horch-badge, dan zou de autofabrikant het aanbod verder kunnen uitbreiden. Voorlopig heeft Audi geen concrete plannen voor andere Horch-modellen, maar het heeft ze ook niet uitgesloten. Wat een mogelijk op zichzelf staand Horch-merk betreft wil Audi niet dezelfde fout maken als Daimler in de jaren 2000, met de Maybach 57 en 62, waarvan de verkoop lager was dan verwacht.

Ontvang elke dag gratis het laatste nieuws over auto's en mobiliteit: volg onze autoredactie op Facebook https://www.facebook.com/ADnlAuto/

  1. Een emoji op je kentekenplaat: in Australië mag het

    Een emoji op je kenteken­plaat: in Australië mag het

    In Australië zijn vanaf 1 maart emoji's op kentekenplaten van auto's officieel toegestaan. In Queensland zijn de nieuwe nummerborden te bestellen, met keuze uit vijf verschillende smileys. Je kan kiezen tussen een emoji die een knipoog geeft, een zonnebril draagt, eentje die hartjes als ogen heeft, een die breeduit lacht of een die glimlacht. De gepersonaliseerde kentekenplaten kosten 500 Australische dollar, omgerekend ongeveer 315 euro.